merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Postdoktor i tryckt elektronik

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.Arbetsuppgifter

Graphene, liksom många andra 2D-skiktmaterial, har lovande applikationer inom elektronik och energilagring (batterier och superkapacitorer), med god elektrisk och termisk ledningsförmåga, hög optisk transparens, enastående mekanisk styrka och flexibilitet, extremt stor specifik yta och utmärkt lösning tillverkningsförmåga.

I synnerhet tillhandahåller flytande fas exfolierad grafen skalbara och kostnadseffektiva lösningar för många industriapplikationer.

Kandidaten kommer att delta i ett samarbetsprojekt med industrin och fokusera på att utveckla effektiva tekniker för att belägga tjocka grafenfilmer (upp till 200 mikron tjock) på metallsubstrat för att förbättra deras värmeledning och / eller isolerande substrat (t.ex. papper, plast ) för att förbättra sin elektriska konduktans för elektronik- och energilagringsapplikationer. Beläggningarna bör härledas från grafenfärger (eller flytande fasgrafen) för att minimera produktionskostnaden och möjliggöra uppskalning för industriproduktion.


Kvalifikationer

Sökanden måste ha doktorsexamen (helst ingen äldre än tre år) inom materialvetenskap och teknik, elektronik eller tillämpad fysik. En bra vetenskaplig publikationslista är nödvändig. God kunskap och erfarenhet inom följande områden är gynnsamma:

- Tillverkning och karaktärisering av stora tjocka filmbeläggningar

- Elektrokemisk tillverkning och karaktärisering

- Grafikbläckformulering

Dessutom är god erfarenhet inom industrin och förmågan att arbeta både självständigt och i samarbete med specialister från andra discipliner meriterande. 

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Ansökan måste innehålla följande:

- En kort motivationsbrev (max 300 ord) för att diskutera om din plan eller idéer för tillverkning av ledande tjocka grafenfilmbeläggningar, i relation till din kunskap, kompetens och erfarenhet

- CV och en publikationslista

- Rekommendationsbrev(er) och / eller namn och kontaktuppgifter för 2-3 referenser

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version