merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Inköpscontroller till Inköpsfunktionen

En arktisk småstad i världsklass.
Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser.
Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.

Verksamhetsbeskrivning
Centrala inköpsfunktionen är en kommungemensam resurs med uppgift att svara för kommunens upphandlingsverksamhet enligt lagen om offentlig upphandling (LOU). Centrala inköpsfunktionen består av tre personer och ingår organisatoriskt under ekonomienheten, som är en enhet inom kommunledningskontoret.

Arbetsuppgifter
I rollen som inköpscontroller säkerställer du att kommunen bedriver ett kvalitativt upphandlingsarbete och fungerar som stöd till inköpsfunktionen. Du håller i avtalsförvaltningsprocessen vilket bland annat innebär planering, uppföljning och utvärdering som ett led i att identifiera effektiviseringspotentialer. En annan viktig del i tjänsten blir att ta fram och presentera tillförlitliga beslutsunderlag för upphandlingsstrategier. Du bistår verksamhetsansvariga med kunskap och rådgivning inom områdena upphandling, avrop och avtal. Utvecklingsarbete ingår i tjänsten där ansvar för och utveckling av kommunens avtalsdatabas, upprättande av övergripande kontrollplan, rutiner mm ingår. I rollen ingår också att vid behov självständigt genomföra upphandlingar av varor och tjänster.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi, juridik eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med upphandling inom offentlig sektor. Du har god kännedom om de regelverk som gäller för offentlig upphandling. Som person har du lätt för att samarbeta, är kommunikativ, initiativrik och har hög servicekänsla. Du förstår nyttan av att följa lagar, policys och riktlinjer som du kan förmedla till din omgivning på ett pedagogiskt sätt. Du trivs med ett omväxlande arbete med många kontakter. Din datorvana är god och du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Meriterande är också om du har erfarenhet av stödsystem för upphandling och inköp. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Tillträde
Enligt överenskommelse

Upplysningar
Christian Sundvall, upphandlingsansvarig, tel. 0970-818 291
Thomas Pettersson, ekonomichef, tel 0970-818 148

Ansökan
Vi tar endast emot ansökan via: www.hrsupporten.se/gellivare.php

Till din ansökan vill vi ha med en CV. Vid anmodan lämnas originalhandlingar.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och önskar ingen rekryteringshjälp.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version