merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Riksarkivet söker biblioteksassistent till Landsarkivet i Vadstena

Riksarkivet är en av Sveriges kulturmyndigheter, med uppgift att vara statlig förvaltningsmyndighet för arkivfrågor. Hos Riksarkivet bevaras framförallt statliga arkivhandlingar från medeltiden till idag, men också handlingar från enskilda personer och organisationer. Riksarkivet har ett särskilt ansvar för den statliga arkivverksamheten och arkivvården i Sverige. I uppdraget ingår tillsyn över de statliga myndigheternas arkivhantering. Riksarkivet skapar förutsättningar för att både analoga och digitala handlingar ska kunna bevaras. Vi bidrar till kulturarvets användning idag och framtiden. Vi bidrar också till en öppen och transparent förvaltning.

Riksarkivet är inne i ett viktigt utvecklingsskede där digitaliseringsfrågorna har en avgörande roll. Samtidigt som vi säkrar ett långsiktigt bevarande av handlingarna ska vi möta omvärldens krav på snabb och enkel tillgång till information ur arkiven.

Landsarkivet i Vadstena har ca 25 medarbetare och är en enhet inom Riksarkivets regionala avdelning. Landsarkivet är sedan 1899 inrymt i Vadstena slott där våra närmare 60 000 hm arkivhandlingar från huvudsakligen Östergötlands, Jönköpings, Kronobergs och Kalmar län förvaras i moderna arkivmagasin i de återuppförda slottsvallarna.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en biblioteksassistent som två dagar veckan kan hjälpa oss med ny- och omkatalogisering i vårt bibliotek. Vårt bibliotek är uppbyggt sedan 1899 och omfattar cirka 50 000 volymer av framförallt kulturhistorisk karaktär.

KVALIFIKATIONER
Du har minst en avlutad gymnasieutbildning. Vi lägger stor vikt vid erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Kännedom om bibliotekssystemet Mikromarc är meriterande.

Tjänsten ställer krav på god samarbets- och initiativförmåga samt förmåga att självständigt kunna lösa arbetsuppgifter. Du är serviceinriktad och ha god förmåga till skriftlig och muntlig kommunikation. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Betyg och andra handlingar ska inte bifogas ansökan utan medföras vid en ev. anställningsintervju.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version