merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Kreditchef för privatbanken till Marginalen Bank

Är du en nyfiken och analytisk kreditchef som trivs i en lättsam miljö med positiva och drivna medarbetare? Vill du arbeta på en nischbank i en betydande roll för kreditverksamheten för privatbanken? Nu har du möjligheten att på Marginalen Bank vidareutvecklas i rollen som kreditchef och tillhöra kreditverksamheten för privatbanken. Du får möjligheten att både representera kreditverksamheten och driva arbetet framåt som att driva frågor internt på Marginalen Bank i syfte att stärka kreditverksamheten. I rollen som kreditchef blir du ansvarig för att vidareutveckla kreditprocessen och kontroll av den. Du trivs med en roll där du har många kontaktytor. Du kommer att arbeta nära affären och i ett tätt samarbete med kompetenta medarbetare i gruppen som i verksamheten. Om du känner igen dig i detta kan du vara den vi söker!

Arbetsbeskrivning
Marginalen Bank behöver förstärka kreditverksamheten för privatbanken med en kreditchef. Du kommer leda kreditverksamheten och ha ett nära samarbete med övriga kollegor i gruppen. Det blir en central roll med kontaktytor inom banken såsom ledning, kredithandläggare för krediter, produktägare, IT-utveckling och affärsstöd (Backoffice).

I rollen som kreditchef för privatbanken kommer du förvalta och utveckla privatbankens kreditorganisation samt implementera av styrelsen fastställd kredit- och riskstrategi samt säkerställa dess efterlevnad genom utbildning, kontroll och uppföljning. Du kommer bryta ner övergripande mål i en aktivitetsplan för avdelningen och upprätta budget. Som kreditchef förväntas att du analyserar och på anmodan redogöra för kreditportföljens sammansättning och riskutveckling samt säkerställer en god kvalitet och effektivitet i alla delar av privatbankens kreditprocesser. Du kommer löpande vara informerad om vid var tid gällande kreditrelaterad lagstiftning, rekommendationer och praxis, likväl som interna styrdokument.

Som kreditchef förväntas du att löpande meddela avvikelser och ta fram förbättringsförslag. Kreditverksamheten för privatverksamheten förväntas att proaktivt initiera aktiviteter i syfte att bidra till bankens utveckling. En del av arbetet består därför av att producera och leverera till god kvalitet och inom deadline.

Du förväntas aktivt bidra till utvecklingen av arbetet och godkänna nya produkter, nya kanaler, förändringar i kreditinstruktioner och handböcker samt förändringar i kreditriskprocesser före genomförandet. Vara ansvarig för att aktivt medverkar till att analysera uppkomst av undantag och utveckla processer, interna regelverk och arbetssätt så att antalet undantag minimeras.


Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som har ett intresse för utveckling av bankverksamhet och ser utmaningen i att kombinera detta med din starka analytiska förmåga. Du jobbar både självständigt och i projektgrupper med kollegor från andra avdelningar inom Marginalen Bank.

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi, matematik, statistik eller liknande. Vi ser positivt på om du har erfarenhet av bank & finans, försäkring eller telekombranschen. Du har ledarsskapserfarenhet, fördjupad kunskap och förståelse för kreditprocessen, en förmåga att förstå affärsmodeller och vad som påverkar utfallet av dessa. Du har mycket god produkt- och processkunskaper.

I rollen kommer du medverka i kravställning mot IT för att utveckla ett välfungerande kreditsystem för Marginalen Bank. Du har en systemvana och van med användningen av analysverktyg som SQL och SAS. Du talar och skriver svenska och engelska flytande.

Du är kommunikativ och har ett strukturerat arbetssätt. Vi ser gärna att du har ett starkt eget driv och en vilja att arbeta proaktivt i arbetet - här finns stora möjligheter att ha inflytande och kunna påverka! I kreditgruppen som med övriga kontaktytor- är samarbete en självklarhet för att uppnå bästa resultat och gemensamma mål, vilket ställer krav på att du har en god samarbetsförmåga som att kunna arbeta självständigt.


Om företaget
Marginalen Bank skapar tid och möjligheter för människor och företag att utvecklas genom att förenkla deras ekonomiska vardag.

Det gör vi genom att erbjuda okomplicerade och konkurrenskraftiga produkter och tjänster.
Vi startade 2010 då Bank2 och delar av Citibanks konsumentbank förvärvades följt av FinFack och Caplease under 2011. Mer info via marginalen.se.

Marginalen Group grundades 1979. Marginalen Core har tjänster inom juridik, inkasso, redovisning.
Sergel Kredittjänster är en del av koncernen sedan 2017. Vi har nu totalt c:a 1 000 medarbetare i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Lettland och Litauen.Frågor och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Marginalen Bank med Amendo Bemanning & Rekrytering och eventuella frågor ställs till rekryteringskonsult Charlotte Umunna, Charlotte.umunna@amendo.se.

Stämmer beskrivningen ovan in på dig ser vi gärna att du skickar in din ansökan online på www.amendo.se. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång. Ansök därför gärna redan idag!

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version