merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Postdoktor i enzymdesign för applikationer inom återvinning av polymerer

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.Arbetsuppgifter

Syréns forskargrupp (www.

syrenlab.com) rekryterar en postdoktor inom “computational enzyme design” för projektet Re:Mix finansierat av Energimyndigheten. Projektets syfte är att utveckla i datorn designade enzymer för applikationer inom bioteknologisk återvinning av syntetiska textilfibrer genom mild hydrolys. Projektet utgör ett nära samarbete mellan KTH, BOKU University i Wien (Dr. Ribitsch), RISE och flera industrier aktiva inom mode och polymerteknologi.

Den cirkulära ekonomin inom textil hämmas av ineffektiv mekanisk och kemisk separation av fibrer på grund av de komplexa textilblandningar som används i dagens kläder. Detta utgör en flaskhals för textilåtervinning och således återanvänds bara 25% av de 100 megaton textil som konsumeras varje år och endast några få procent återvinns. Detta projekt söker en bioteknologisk lösning för att övervinna den stora utmaningen av fiberseparation från blandningar.

Forskningsområdet för denna tjänst är centrerat kring enzymdesign baserat på egenutvecklade metoder som tar hänsyn till proteindynamik. Genom att använda molekylär dynamik (MD) kommer de molekylära interaktionerna mellan biokatalysator och textilmaterial att förstås och manipuleras, vilket kommer att leda till utveckling av en enzymbaserad process för textilåtervinning. Postdoktorn kommer att nära interagera med forskare aktiva inom experimentell protein engineering, för att verifiera designprinciperna som utvecklas inom projektet.

Tjänsten är förlagd till Skolan för kemivetenskap vid KTH och kommer att gagnas av vetenskapligt utbyte med BOKU University i Wien. Postdoktorpositionen är en heltidsanställning under ett år, med en eventuell möjlighet till förlängning. Ett idealt startdatum vore under våren 2018.

Kvalifikationer

PhD inom computational enzyme design, beräkningsbiokemi, molekylär modellering av enzymer, beräkningskemi eller motsvarande kompetenser. Djup kunskap inom molekylärdynamiska simuleringar (MD), samt att skriva och analysera skript. Färdigheter inom kvantmekaniska beräkningar (QM) av enzymmekanismer och/eller hybridmetoder (t.ex. QM/MM) är ett plus. Erfarenhet av att arbeta med mjukvaran YASARA och GAMESS (US) för datorsimuleringar är en fördel. Erfarenhet av tvärvetenskapligt arbete och kompetens inom proteindesign, protein engineering, biokatalys och bioinformatik är meriterande. Kandidaten ska besitta god analytisk- samt problemlösningsförmåga. Du ska kunna kommunicera väl i tal och skrift på engelska.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version