merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Gruppchef till Läkemedelsverket i Uppsala

Gruppchef
Observera! Registrera din ansökan på Läkemedelsverkets hemsida eller via direkt nedanstående länk och inte via ansökningsfunktionen på denna webbsida.

https://lakemedelsverket.se/overgripande/Arbeta-hos-oss/

Läkemedelsverket och enheten Apotek och receptfri detaljhandel (ARD) söker nu en engagerad, förtroendeingivande och trygg ledare som motiveras av att få utveckla verksamheten samt kunniga medarbetare i deras olika yrkesroller.

Läkemedelsverket erbjuder dig en spännande och utvecklande roll som gruppchef och vi söker dig som inspireras av myndighetens uppdrag och vill leda genom tillit och den statliga värdegrunden. Du vill vara en god företrädare för Läkemedelsverket internt som arbetsgivare och medarbetare samt externt gentemot medborgarna och våra intressenter. Läkemedelsverket är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö.

Enheten ARD ansvarar för tillsyn av apotek och receptfri detaljhandel samt tillsyn över läkemedelsreklam i media. På enheten arbetar 26 personer som är indelade i de olika funktionsområdena. Enheten söker nu att tillsätta en chef för gruppen Tillsyn apotek som består av elva inspektörer.

Arbetsuppgifter
Dina medarbetare är till största delen självständiga inspektörer inom apoteksområdet som ofta befinner sig på resande fot och ditt uppdrag som gruppchef är att operativt leda dessa mot verksamhetens mål. Du har personalansvar vilket innebär att du leder och fördelar arbetet samt följer upp verksamhetens resultat både på grupp- och individnivå. Vidare kommer du att ingå i enhetens ledningsgrupp bestående av två gruppchefer och enhetschef där ni tillsammans ansvarar för att tillsynsarbetet bedrivs effektivt och i enlighet med enhetens uppdrag. Ni arbetar även för att säkerställa en aktiv samverkan såväl internt som externt gentemot enhetens intressenter. Ledningsgruppen ansvarar också för enhetens planering, genomförande och uppföljning av verksamheten.

Som ledare på Läkemedelsverket förväntar vi oss att du är en god företrädare för vår ledarfilosofi vilken innebär att leda, styra, utveckla och företräda genom helhetssyn, mod, engagemang och målfokus.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har en bakgrund som erfaren ledare – företrädelsevis som chef med personalansvar. Du har en relevant akademisk utbildning eller motsvarande kompetens samt flerårig yrkeserfarenhet, gärna inom läkemedelsområdet. Då enheten befinner sig i en utvecklingsfas ser vi det som meriterande med erfarenhet av kvalitets- och/eller förbättringsarbete.

Personliga egenskaper
Du som söker leder och motiverar dina medarbetare genom att vara tydlig, ärlig och prestigelös samt lyhörd och öppen i din kommunikation. Som ledare har du även förmågan att inspirera, entusiasmera och skapa en tydlig målbild. Genom din beslutsamhet och framåtsyftande inställning visar du vägen för gruppen och bistår med prioriteringar. Vidare är du en förtroendeingivande och modig ledare som trivs i en ansvarsfull och initiativtagande roll. Du har ett genuint intresse för dina medarbetare och gruppens välmående och du drivs av att se möjligheter för andra att utvecklas tillsammans med verksamheten. Du förstår vikten av fortlöpande utvecklingsarbete där du gärna interagerar med och påvisar ett stort intresse för din omvärld i arbetet. Din analytiska förmåga gör att du har lätt för att se helheten och övergripande sammanhang samt kan ringa in, sammanfatta och tydliggöra information för att på ett anpassat sätt förmedla detta till mottagaren. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 14 januari 2018
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: Apotek och receptfri detaljhandel
Diarienummer: 2.4.1-2017-089534

Läkemedelsverket tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

För information
I den här rekryteringen samarbetar Läkemedelsverket med Dfind Science & Engineering AB. För frågor om tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Stefan Grip, 073-343 41 45. Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Maria Lüttgen, SACO och Pia Wictor, ST som finns på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se [ mailto:fornamn.efternamn@mpa.se ]

Om Läkemedelsverket
Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och verkar för att läkemedel och övriga produkter inom myndighetens ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa. www.lakemedelsverket.se [ http://www.lakemedelsverket.se/ ].

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version