merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Näringslivsstrateg med inriktning entreprenörskap

Älvdalens kommun är till ytan en av Sveriges största kommuner med ca 7000 invånare och 600 medarbetare. Älvdalens kommun har en fantastisk natur som uppmuntrar till friluftsliv, sport, jakt och fiske. Vi har ett gott kulturutbud och rikt musikliv.

Som arbetsgivare tror vi på en bra balans mellan arbete och privatliv och att du ska känna dig trygg och säker i ditt arbete. Vi arbetar utifrån vår värdegrund - Kärlek, Trygghet, Respekt och Överraskande, och har arbetsmiljöarbete och friskvård i fokus. Älvdalens kommun ligger tekniskt i framkant och arbetar aktivt med utbyggnaden av fibernätverket i hela kommunen vilket underlättar till flexibilitet såväl i arbete som privat.Beskrivning
Som näringslivsstrateg har du ett övergripande ansvar gällande omvärldsbevakning av näringslivet i vår

kommun.

Med kommunens verksamhetsplan och näringslivsstrategi som grund fångar du upp trender och utvecklingsområden som skapar nödvändiga förutsättningar för företagande och företagsetableringar i kommunen. Din arbetsuppgift är att ständigt driva processen framåt för att skapa ett så gott näringslivsklimat som möjligt i Älvdalens kommun.

Du är utåtriktad, relationsskapande och har hög arbetskapacitet. I Älvdalens kommun arbetar vi efter principen "En dörr in".

Din arbetsuppgift är att hjälpa företag att knyta an till aktuell information och rätt kompetensområde inom Samhällsenheten:

- Näringslivsfrågor, information om offentliga upphandlingar, näringslivsblogg, samt övriga sociala media som aktuell information på hemsida, Facebook och Twitter
- Plan och bygg
- Miljö- och hälsoskydd, samt livsmedeltillsyn
- Kalkningsverksamhet
- Bredbandsutbyggnad
- Gata/Park, trafik och kollektivtrafik
- Kommunens egna fastigheter och bostadsanpassning
- Mark och skog
- Kartverksamhet

Du bör vara väl insatt i, och ha en bred förståelse för, hur ovannämnda punkter samverkar i utvecklingen av företagsklimatet i vår kommun.

Erfarenhet från liknande tjänst inom kommunen är meriterande. Vi ser även gärna att du har högskoleutbildning inom entreprenörskap.

Arbetsuppgifter
Du förbereder och samordnar möten på årsbasis, t ex frukostmöten, samt samrådsmöten med företagare

och politiker. Du fångar upp frågor som är viktiga för näringslivet samt sprider information från kommunen och andra företagsfrämjande aktörer till kommuninvånare och företagare. Du kommer även träffa personer som funderar på att starta företag och vägleda dem.

Du har en roll med många kontaktytor både internt och externt. Du har kontakt med företagare och hjälper dem hitta rätt i den kommunala organisationen. Du ska finnas behjälplig för att handleda företagen eller blivande företagare som är behov av stöd exempelvis genom att vägleda dem till andra företagsfrämjande aktörer.

Du är lyhörd och identifierar tillväxthinder i kommunen och regionen och lyfter fram dessa för att undanröja onödiga tillväxthinder. I din roll verkar du inom organisationen samt utåtriktad mot andra aktörer för att skapa nätverk och synergieffekter.Kvalifikationer
Du skall ha erfarenhet från företagande, det kan vara eget företag eller att du jobbat i en position där du haft stor insyn i driften av ett företag, helst med eget budgetansvar.

Du skall vara kommunikativ dvs ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska också kunna tala inför och leda en grupp.

Du ska vara en van datoranvändare. Du ska ha kunskap om sociala medier och kunna hantera de vanligaste medierna som Facebook, Twitter och bloggar då detta är våra kommunikationskanaler.

Erfarenhet av kommunal organisation är meriterande.

Det vill bli lagt stor vikt vid erfarenhet och utbildning inom entreprenörskap, då näringslivet i Älvdalens kommun är i stark utveckling. Erfarenhet inom myndighetsutövning är meriterande.Villkor
Anställningsform Vikariat högst 9 månader

Anställningens omfattning Heltid

Sista ansökningsdag: 2017-12-21

Vi går genom ansökningarna löpande vilket innebär att intervjuer och tillsättning av tjänsten kan ske innan ansökningstiden gått ut. Vänta inte med att söka!

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version