merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Vikarierande informatör

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 40 000 studenter, 7 000 anställda och en omsättning på 6,5 miljarder kronor.Institutionen för geovetenskaper erbjuder utbildning och forskning med en unik bredd och anses i internationella utvärderingar vara en av Europas mest kompletta geovetenskapliga institutioner.

Denna bredd representeras av erfarna lärare och forskare med expertis som täcker allt från stenar och vulkaner, till jordbävningar, väder, vindkraft och klimat, från livets utveckling på jorden till dinosaurier, och från sjöar till glaciärer, koldioxidlagring och hållbara energisystem. Läs mer på www.geo.uu.se.

Arbetsuppgifter:
Vi söker dig som vill arbeta med att göra vår verksamhet synlig och tillgänglig och tillsammans med prefekt för samverkan ansvara för institutionens kommunikations- och informationsarbete internt inom institutionen och universitetet samt externt till allmänheten och presumtiva studenter och medarbetare. 

Du ska utforma informationsmaterial och informationsflöden för att stödja både den löpande verksamheten inom institutionens och forskarnas möjligheter att nå ut med sina resultat. Vi förväntar oss att du kan arbeta med text, ljud, bild, film och foto. Det innebär också popularisering av aktuell forsknings- och utbildningsinformation. 

Vi ser att du, som länken mellan forskningen och det omgivande samhället, är lyhörd för vad som händer inom institutionen och kan koppla det till vad som sker i vår omvärld och gör ämnesområdet geovetenskap synligt såväl inom universitetet som utåt mot allmänheten. 

Vidare kommer du vara en nyckelperson vid olika insatser för studentrekrytering som projektledare. Inom ramen för studentrekrytering kommer du ansvara för skolbesök och events så som Geologins dag, Forskarfredag, SciFest, Universitetsdagen och Världsvattendagen. 

Du kommer att ansvara för institutionens webbplats, både extern och intern, och andra aktuella informationskanaler för institutionen (t.ex. Facebook) och vara drivande i utveckling och underhåll av dessa. 

Rollen ställer krav på att arbeta engagerande och att kunna starta och fullfölja projekt så att de kommer i mål samt ett ansvar för att hålla budget och vara kostnadsmedveten.

Vikariat för perioden 2018-03-01 tom. 2018-12-31. 

Kvalifikationskrav:
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom geovetenskap med erfarenhet av informationsarbete, särskild erfarenhet av populärvetenskaplig kommunikation, eller högskoleutbildning inom kommunikation/marknadsföring/media med goda kunskaper inom natur-/geovetenskap och som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du behöver ha dokumenterad erfarenhet av webb- och informationsarbete.

Du har förmågan att ta kontakt med människor, att bygga och upprätthålla nätverk och att kommunicera med många olika målgrupper i olika sammanhang. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och förutsätter en mycket god samarbetsförmåga, ett strukturerat arbetssätt, en stark drivkraft och förmåga att arbeta självständigt. Du har utmärkta färdigheter i svenska och engelska i tal och skrift, ha god form- och språkkänsla och ska kunna omvandla vetenskaplig text till populärvetenskaplig text.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Tidigare erfarenhet av arbete med kommunikation inom universitet/högskola, samt av att arbeta med bildredigering och layoutarbete, samt webbredigeringsverktyg, särskilt InfoGlue. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att samordna projekt och aktiviteter. Skicka gärna med arbetsprover.

Ange löneanspråk i din ansökan.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2018-03-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, vikariat, t.o.m. 2018-12-31.

Anställningens omfattning: 100%.

Upplysningar om anställningen lämnas av:
Steffi Burchardt tel. 018-471 2568, e-post: steffi.burchardt@geo.uu.se eller Helene Lundgren, tel. 018-471 2532, e-post: helene.lundgren@geo.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 31 december 2017, UFV-PA 2017/4528.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version