merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Vi söker enhetschef till planavdelningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stadsbyggnadskontoret planerar för ett framtida Stockholm på uppdrag av stadsbyggnadsnämnden. Vi arbetar med stadsplanering såväl översiktligt som på detaljnivå, bygglov, stadsmätning, fastighetsbildning och bostadsanpassning. Stadsbyggnadskontoret, som lyder under stadsbyggnadsnämnden, har ca 390 anställda. Vi sitter centralt på Kungsholmen med ca tio minuters gångavstånd till Stockholms central.Arbetsplatsbeskrivning
På planavdelningen är vi ca 130 anställda och vi arbetar primärt med framtagande av detaljplaner, med ett tydligt fokus på nya bostäder.

Ett av våra viktigaste uppdrag är målet om ett ökat bostadsbyggande och planavdelningen finns i centrum av detta, tillsammans med fokus på hållbar stadsbyggnad. Under det senaste året har vi anställt många nya kompetenta medarbetare och vi fortsätter att växa.

Vi jobbar projektinriktat med allt från detaljplanering till översiktlig planering och utredningar för hela Stockholm. Planavdelningen är indelad i sex planenheter, var och en med ansvaret för den fysiska planeringen i ett geografiskt område bestående av ett antal stadsdelar. Tillsammans med kart- och modellenheten består planavdelningen av totalt sju enheter.

Som enhetschef på Stadsbyggnadskontoret erbjuds du ett spännande och tongivande arbete inom stadsplanering!


Arbetsuppgifter
Vi söker nu enhetschef till planavdelningens enhet Yttre västerort. Enheten arbetar med strategisk områdesplanering, program och detaljplaner. Arbetet innehåller en stor variation av små och stora projekt. Teamarbete är en genomgående arbetsform för hela avdelningen.

Du ingår i planavdelningens ledningsgrupp och bidrar till avdelningens utveckling. Som enhetschef har du ett verksamhetsansvar för din enhet, vilket innebär att du har:

- Ansvar för all detaljplanering inom din enhets geografiska område.
- Personalansvar där lönesättning, arbetsmiljö, kompetensutveckling m.m ingår.
- Budgetansvar med uppföljning, kontroll och rapportering av din enhet.
- Ansvar för resursplanering och teamsammansättning.
- Ansvar för samordning på områdesnivå med chefer på avdelningen och övriga förvaltningar.

Det ingår också i ditt uppdrag att kommunicera verksamhetens mål, åtaganden och resultat samt förstå innebörden av politisk styrning och vara lojal mot de politiska besluten. Du bör därför trivas med att verka i enlighet med stadens och förvaltningens mål, policys och verksamhetsplan.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

- Avslutad högre akademisk utbildning såsom arkitekt eller fysisk planerare eller motsvarande.
- Erfarenhet av arbete med fysisk planering inom stadsbyggande i storstadsmiljö.
- Ett pars års erfarenhet av att leda andra i rollen som chef, projektledare eller teamledare.
- Erfarenhet av personal- och budgetansvar är meriterande.
- Erfarenhet av arbete inom stadsbyggnadsområdet i Stockholm stad är mycket meriterande.

Vi lägger stor vikt vid följande kompetenser i denna rekrytering:
För att lyckas i rollen som enhetschef har du mycket god förmåga att leda dina medarbetare mot verksamhetens uppsatta mål. Du engagerar och skapar förutsättningar för delaktighet och öppenhet på arbetsplatsen. Som person är du lyhörd och relationsskapande, med god förmåga att skapa goda kontakter och underhålla relationer. Du ska tycka om att arbeta med människor och se dem växa. Du är tydlig i din kommunikation och skapar möjligheter för medarbetare till lärande, kreativitet samt utveckling.

Vidare har du en helhetssyn, tar hänsyn till flera perspektiv och har god förmåga att göra korrekta avvägningar, med avseende till verksamhetens bästa. Det är viktigt att du är analytisk och har en förmåga att både tänka och agera strategiskt, vilket innebär att du ser samtliga verksamhetsfrågor ur ett brett perspektiv. För att trivas i rollen ska du vara intresserad och drivas av att utveckla stadsbyggnadskontorets verksamhet, med fokus på stadsplanering.

Varmt välkommen med din ansökan!


Vad vi erbjuder

Vi erbjuder dig en inspirerande och lärande arbetsplats där du får goda möjligheter att utvecklas och lära nytt. Som medarbetare hos oss på planavdelningen kan vi erbjuda

- utvecklande och självständiga arbetsuppgifter
- kompetenta och kreativa kollegor
- regelbunden och relevant kompetensutveckling i form av t.ex. kurser, föreläsningar och seminarier
- flexibel arbetstid
- friskvårdsbidrag/friskvårdstimme och andra rabatter på olika aktivitetsmöjligheter

Övrigt


Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version