merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Universitetsjurist

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 31 500 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.Beskrivning
Som universitetsjurist ger du kvalificerat stöd, råd och service till framför allt universitetsledningen, men också till våra övriga institutioner och enheter.

Du kommer att arbeta tillsammans med våra fyra andra universitetsjurister vid förvaltningsenheten Universitetsledningens kansli. Hos oss får du arbeta med mycket varierande juridiska frågor i en internationell och dynamisk miljö med hela universitetet som din uppdragsgivare.

Arbetsuppgifter
Juristernas arbetsuppgifter omfattar samtliga juridiska frågor som uppstår i samband med den utbildnings-, forsknings- och samverkansverksamhet som bedrivs vid Umeå universitet. Universitetet är också en myndighet med sedvanliga myndighetsärenden att hantera.

I arbetsuppgifterna ingår att handlägga förvaltnings- och högskolerättsliga ärenden. En annan viktig del av arbetet är att bistå med avtalsjuridisk rådgivning - att upprätta, granska och förhandla avtal och andra dokument vid externa samarbeten, såsom forsknings- och samarbetsprojekt. I universitetets verksamhet behandlas många personuppgifter så tillämpning av EUs nya dataskyddsförordning med följd lagstiftning kommer att vara en viktig del av dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
Har du juristexamen och några års erfarenhet av kvalificerat självständigt juridiskt arbete, exempelvis vid myndighet, med förvaltningsrättslig eller avtalsrättslig inriktning? Har du mycket god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska? Har du erfarenhet av förvaltningsrätt eller att reglera komplicerade samarbetsförhållanden i avtal? Då är du välkommen med din ansökan till oss. Har du erfarenhet av juridiskt arbete inom områdena för personuppgifts- eller högskolerätt är det meriterande.

Vi söker dig som snabbt kan sätta dig in i olika ärenden och se samband. Du har en mycket god samarbetsförmåga och ett lösningsinriktat förhållningssätt. Du kan arbeta effektivt och systematiskt med varierande arbetsuppgifter. Du har gott omdöme och är självständig och noggrann. Vid arbetstoppar har du förmåga att kunna prioritera bland arbetsuppgifter. Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Närmare upplysningar lämnas av enhetschef Chatarina Larson, 090 – 786 53 51 eller universitetsjurist Petra Kanon, 090-786 68 30. Vi undanber oss telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Facklig information lämnas av SACO tel 090-786 53 65, SEKO civil, tel 090-786 52 96 samt ST, tel 090-786 54 31.

Din ansökan ska vara inkommen till Umeå universitet senast 2018-01-12.

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vid varje rekrytering strävar vi efter ökad mångfald och använder möjligheten till positiv särbehandling.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version