merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Postdoktor i beräkningskemi / datorbaserad läkemedelsdesign

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 40 000 studenter, 7 000 anställda och en omsättning på 6,5 miljarder kronor.En postdoktortjänst i beräkningskemi finns tillgänglig från den 1:a Januari 2018 i Jens Carlssons forskargrupp inom programmet beräkningsbiologi och bioinformatik.

Forskningsprojektet fokuserar både på utveckling av nya metoder för strukturbaserad läkemedelsutveckling och datorbaserad design av ligander till G-proteinkopplade receptorer, ofta i samarbete med experimentella grupper och läkemedelsindustrin. Jens Carlssons grupp är ett tvärvetenskapligt och internationellt forskningsteam som också är en del av Science for Life Laboratory (http://www.scilifelab.se). Mer information om gruppens forskning finns på dess hemsida (www.carlssonlab.org).

Arbetsuppgifter
Arbetet är inriktat mot modellering av G-proteinkopplade receptorer med målet att identifiera nya ligander. Studierna kommer involvera molekyldynamiksimuleringar för att förstå hur G proteinkopplade receptorer fungerar. Virtuell screening av kemiska bibliotek kommer utföras för att identifiera molekyler som interagerar med G-proteinkopplade receptorer och därigenom ändrar deras aktivitet. Projektet involverar också homologimodellering för att förutsäga strukturen för G-proteinkopplade receptorer vars strukturer inte är kända.

Kvalifikationer
För att kvalificera sig för anställningen som postdoktor ska doktorsexamen, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom ett för projektet, relevant ämnesområde , eller relaterade ämnen vara avlagd. Främst kommer de i fråga för anställning som avlagt doktorsexamen högst tre (3) år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan examen vara äldre än tre år. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer etc. Den sökande måste ha en expertis inom strukturbaserad modellering av protein-ligand komplex (exempelvis molekylär docking, molekyldynamik, homologimodellering).  Goda kunskaper i engelska och förmåga att arbeta i grupp är ett krav.

Tidigare erfarenhet av programmering och modellering av G proteinkopplade receptorer ses som positivt, men är inte ett krav.


Ansökan ska innehålla: 

- Ett brev med en kort beskrivning av dina forskningsintressen/erfarenheter samt på vilket sätt din kunskap och erfarenhet kan bidra till projektet.

- CV med fullständig publikationslista.

- Kopia av examensbevis.

- Kontaktinformation för minst två referenser.

Upplysningar om anställningen lämnas av Jens Carlsson (email: jens.carlsson@icm.uu.se, Tel: 072 227 7976)

Välkommen med din ansökan senast den 21 December 2017.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version