merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Projektledare till Mark- och exploateringsavdelningen, Stadsbyggnad

Har du vad som krävs för att vara med och driva utvecklingen Sveriges vassaste stadsbyggnadsprojekt?

Vill du vara med och påverka utvecklingen av det framtida Örebro? Stadsbyggnadskontoret söker dig som vill ha spännande utmaningar och hjälpa till att driva planeringen av Örebro framåt! Vi erbjuder ett kreativt, utmanande och stimulerande arbete tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare där du får vara med och utforma lösningar för det framtida Örebro!

Om tjänsten
Vi har en stark tillväxt, kraftig befolkningsökning och några av landets bästa universitetsutbildningar. Vi har också ett av Sveriges bästa logistiklägen, effektiva kommunala processer och en hög ambition i att skapa hållbar utveckling. Örebro är en stad som hela tiden utvecklas - och det går fort. Stadsbyggnadsförvaltningen är navet i denna utveckling och med politiken som uppdragsgivare och medborgarna i fokus leder och utvecklar vi samhällsbyggnadsprocessen. Vi arbetar enligt den omtalade Örebromodellen där god planberedskap och långsiktighet kombinerat med flexibilitet och proaktiva arbetssätt är nycklarna till framgång.

I din roll som projektledare leder du och samordnar arbetet med projekt av olika storlek, från större stadsomvandlingsprojekt (stadsbyggnadsprojekt) till enskilda skattefinansierade projekt inom stadsbyggnadsområdet. Även andra typer av projekt som spänner över hela samhällsbyggnadsområdet kan ingå som uppdrag. Du följer projekten hela vägen från idé och uppdrag till planering och färdigställande. Du arbetar med kollegorna från bl.a. den översiktliga planeringen, detaljplaneringen, exploateringen, naturvården och trafikplaneringen som resurser i projekten. Arbetet innebär även många kontakter med övriga kommunala verksamheter, politiker, byggherrar och andra intressenter. Medborgardialog och kommunikation är också viktiga delar i många av projekten.

Vi ser gärna att du har vana av att genomföra upphandlingar av konsultinsatser som behövs i genomförandet av projekt. Du har förståelse för vikten av god gestaltning och utformning av den fysiska miljön samtidigt som du har god förståelse för ekonomiska aspekter både inom projekten och i relation till den externa marknaden.

Eftersom styrningen av arbetet sker genom politiska beslut är en vana av att arbeta i en politiskt styrd verksamhet meriterande för tjänsten. Du har en god kommunikationsförmåga och är en erfaren projektledare. Du är strukturerad, resultatinriktad och målinriktad, men kan snabbt anpassa dig till nya förutsättningar och krav

Huvudsakliga arbetsuppgifter
- leda i huvudsak större projekt inom stadbyggnadsområdet
- ansvara för att ekonomiska och tidsmässiga ramar följs samt att rapportering sker till ansvariga uppdragsgivare
- ansvara för att alla aspekter i projekten hanteras avvägt och med god kvalitet som resultat
- bidra med underlag och stöd till kommunens arbete med att planera och prioritera stadsbyggnadsprojekt och investeringsprojekt
- bidra i arbetet med att samordna upphandlingar inom förvaltningen

Kompetenskrav
- akademisk examen som civilingenjör, högskoleingenjör, planarkitekt, arkitekt eller motsvarande
- erfarenhet av projektledning

Du är en driven och lösningsorienterad person med erfarenhet från tidigare arbete med projektledning, gärna inom stadsbyggnadsområdet. Du har lätt för att samarbeta med andra människor och har en god förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer både internt och externt. Du har god kommunikativ förmåga i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Övrigt meriterande
- erfarenhet av projektledning inom stadsbyggnadsområdet
- erfarenhet av ledning av bygg- och anläggningsprojekt
- erfarenhet av arbete med offentlig upphandling
- erfarenhet av arbete med fysisk planering
- erfarenhet från arbete inom en politiskt styrd verksamhet.

Omfattning och tillträde
Tillsvidareanställning, 100 %, med tillträde snarast enligt överenskommelse, 1-2 tjänster.

Om arbetsplatsen
Stadsbyggnadskontoret ligger vid Örnsro men flyttar snart till ett nytt kontorshus vid centralstationen. Idag är vi cirka 150 anställda. Läs mer om de pågående projekten här

Stadsbyggnad ansvarar för översiktlig planering, detaljplanering, planering av stadmiljöinvesteringar, markförsörjning och exploatering, trafikplanering, naturvård, kulturmiljövård, bygglov, fastighetsbildning, GIS och kartframställning.

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på http://www.orebro.se/jobb.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2018-01-07.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version