merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Kvalificerade jurister

Vill du jobba i finansmarknadens centrum och samtidigt bidra till samhällsnyttan?
Som kvalificerad jurist på enheten Juridik arbetar du med juridiska frågor som spänner över Riksgäldens hela verksamhet. I Riksgäldens uppdrag ingår att vara statens internbank, förvalta statsskulden och ge statliga garantier och lån. Riksgälden ansvarar också för statens bankkrishantering och insättningsgarantin. I din roll som jurist kommer du bl.a. att ge råd och juridiskt stöd till organisationen, bistå med rättsutredningar, remissvar och framtagande av föreskrifter, upprätta avtal samt medverka till att Riksgäldens verksamhet bedrivs rättsenligt.

Vi söker dig som har en jur.kand. och erfarenhet från domstol samt minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på departement, myndighet, bank, bolag eller annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Gedigna kunskaper inom finansiell rätt, offentlig rätt/förvaltningsrätt samt de regelverk som styr de finansiella företagen och de finansiella marknaderna är meriterande. Goda kunskaper om resolutionsregelverket för banker i kris är särskilt meriterande.

Som person är du ansvarstagande, strukturerad, lösningsorienterad och självgående. Du är drivande och kan hantera perioder med högt tempo samtidigt som du är noggrann och kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har en tydlig analytisk förmåga kombinerad med god kommunikations- och samarbetsförmåga. Arbetet på Riksgälden förutsätter att du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta chefsjuristen Ingela Grönquist, tel. 08-613 46 96 eller via e-post ingela.gronquist@riksgalden.se.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Tjänsten är säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Välkommen med din ansökan med CV, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 31 december 2017. Ange referens 2017/1097.

Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Urvalet av kandidater sker löpande.

Riksgälden erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Vi spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi bidrar till att statens pengar och finansiering hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. I uppdraget ingår att vara statens internbank, förvalta statsskulden och ge statliga garantier och lån. Riksgälden ansvarar också för statens bankkrishantering och insättningsgarantin. Vårt kontor finns i centrala Stockholm. Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt. Våra värderingar präglas av öppenhet, trygghet och professionalitet i utförande av vårt arbete. Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version