merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Ekonomihandläggare till reskontrafunktionen

Vid Ekonomiavdelningen. Sista ansökningsdag: 2017-12-17.

Stockholms universitet är en av landets största myndigheter, med en omslutning om ca 4,9 miljarder kronor. I organisationen finns ca 55 institutioner där universitetets kärnverksamhet, utbildning och forskning, bedrivs samt den centrala universitetsförvaltningen med tolv avdelningar.

Ekonomiavdelningen är en del av universitetsförvaltningen och har totalt cirka 35 medarbetare. Ekonomiavdelningens uppdrag är att inom angivna ansvarsområden ansvara för de ekonomiadministrativa rutinerna, att ge rådgivning och stöd samt att upprätthålla och förmedla de lagar/förordningar/regelverk som styr Stockholms universitet. I uppdraget ligger också att förvalta och utveckla de ekonomiadministrativa systemen. Avdelningen leds av en ekonomichef och är indelad i tre sektioner: redovisningssektionen, inköps- och upphandlingssektionen samt central stab. Sektionerna leds av varsin sektionschef.

Ekonomiavdelningen ansvarar bland annat för:


• universitetets delårsrapport och årsbokslut, liksom rapportering till olika myndigheter
• löpande redovisning och projektredovisning
• betalningsflödet in- och utbetalningar till externa leverantörer
• systemägarskapet för universitetets ekonomiadministrativa IT-system
• centralt stöd i inköps- och upphandlingsfrågor.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta konsultativt och vara med och bidra till utveckling och effektivisering av reskontrafunktionen inom Ekonomiavdelningen. I rollen som ekonomihandläggare inom reskontrafunktionen kommer du att arbeta brett med flera moment och arbetsuppgifter. Arbetsuppgifter inom reskontrafunktionen innefattar bl a fakturahantering, upplägg av kunder och leverantörer, in- och utbetalningar, kontoavstämningar samt påminnelse och krav. Även andra administrativa uppgifter kan förekomma. En stor del i rollen som ekonomihandläggare består av att ha kontakt med verksamheten, leverantörer och kunder. Därför är det viktigt att du som söker trivs med ett konsultativt arbetssätt och kan hantera olika situationer och personer på ett professionellt sätt. I anställningen ingår även att aktivt delta i utvecklingsprocesser inom reskontrafunktionen.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha relevant utbildning och lägst på gymnasienivå. Du har goda kunskaper i och erfarenhet av praktiskt reskontraarbete och elektronisk fakturahantering från ett större företag eller organisation. Vidare har du god IT-kompetens och erfarenhet av att arbeta med större ekonomisystem. Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet från vårt ekonomisystem Raindance. Det är även meriterande om du har erfarenhet från offentlig sektor och gärna från universitets- och högskolesektorn. Arbetet ställer krav på att du är serviceinriktad, kvalitetsmedveten, noggrann och flexibel. För att trivas hos oss behöver du tycka om att jobba med varierande arbetsuppgifter och att ha många kontaktytor. Det är viktigt att du kan uttrycka dig på både svenska och engelska.

Du har god initiativ- och samarbetsförmåga och vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och är en visstidsanställning på sex månader med möjlighet till förlängning upp till två år. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Frågor kring anställningen besvaras av redovisningschef Karolina Pihlblad, tfn 08-674 71 44, karolina.pihlblad@su.se, eller processledare Ann-Charlotte Fuchs, tfn 08-674 71 38, ann-charlotte.fuchs@su.se.

Fackliga företrädare
Anqi Lindblom-Ahlm (Saco-S) och Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!


Vi är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. En relation med Stockholms universitet är meriterande oavsett om du är student, forskare eller intressent. Hos oss ger utbildning och forskning resultat.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version