merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Sektionschef

Vi erbjuder ett spännande, intressant och utvecklande chefsjobb, med engagerade medarbetare och mycket varierande arbetsuppgifter. Möjligheterna till utveckling är stora och du behöver aldrig känna dig ensam i din chefsroll. För oss är det viktigt att du hittar en balans mellan arbete och fritid som skapar en helhet i livet. Du får professionella och kunniga kollegor och medarbetare, både specialister och personer med stor och bred erfarenhet. Vi lovar att du har möjlighet att bidra med samhällsnytta för både medborgare och näringsliv i Sverige.

Som chef ansvarar du för verksamheten inom din sektion och du har personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du leder och skapar goda förutsättningar för medarbetarna i deras arbete och företräder arbetsgivaren. Du ingår i enhetens ledningsgrupp där du ska bidra till att både den egna verksamheten och Transportstyrelsen utvecklas på ett positivt sätt inom ramen för vårt uppdrag med medborgare och näringsliv i fokus.

Du är en kommunikativ ledare som motiverar och entusiasmerar medarbetarna och ansvarar för att få en fungerande dialog och ett öppet klimat. Du stödjer ett framgångsrikt medarbetarskap med medarbetare som vill, kan och får ta ansvar och utvecklas i sitt arbete.

Du företräder verksamheten i olika sammanhang och förväntas vara ett föredöme i din yrkesroll samt en god arbetsgivarrepresentant. Du har lätt för att ta kontakt, skapa och behålla förtroendefulla relationer både inom Transportstyrelsen och med intressenter utanför myndigheten.

Om jobbet

Sektionen arbetar med kundtjänst och handläggning av körkortsärenden. Hela kundtjänstenheten finns samlad i Örebro och du kommer att vara del av en ledningsgrupp och arbeta tillsammans med ytterligare sektionschefer inom samma område.

Du kommer att


• ha verksamhets-, personal- och budgetansvar inom din sektion
• planera, följa upp och utveckla det uppdrag och de arbetsuppgifter som sektionen har
• planera för sektionens kompetensförsörjning, stötta medarbetarna i deras arbete och bedriva ett systematiskt arbetsmiljöarbete
• planera och följa upp sektionens budget
• verka för att alla medarbetare tydligt ser sina arbetsuppgifter och hur var och en bidrar till sektionens arbetsresultat och utveckling
• coacha medarbetarna regelbundet

För att du ska trivas hos oss…

...behöver du kunna lyfta blicken, se helheten och tänkta långsiktigt. Eftersom du är vårt ansikte utåt ska du kunna representera vår verksamhet professionellt. Vi vill att du tar ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och visar respekt för våra olikheter.

Vi förutsätter att du har


• relevant akademisk utbildning eller annan motsvarande kunskap/erfarenhet som vi bedömer likvärdig
• erfarenhet av att ha arbetat som chef med personal-, arbetsmiljö-, budget- och verksamhetsansvar

Det är meriterande om du också har


• arbetat som chef i statlig förvaltning eller myndighet
• erfarenhet av att arbeta i en ledningsgrupp
• erfarenhet av att leda utvecklings- och förändringsarbete
• jobbat inom verksamhet med kundservice

Vi vill att du


• är förändringsinriktad och mål- och lösningsfokuserad
• har god förmåga att fatta beslut
• är lyhörd, har en god kommunikativ förmåga och vågar ta diskussion för verksamhetens bästa
• har lätt för att ta kontakter, skapa och behålla goda relationer både inom Transportstyrelsen och utanför myndigheten
• har god förmåga att skapa engagemang hos medarbetarnaStor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer?

Anställningen är tillsvidare med ett tidsbegränsat chefsförordnande och placering i Örebro. Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar normalt provanställning.

Du är välkommen att kontakta enhetschef Anna Berggrund på 010- 49 57 877, anna.berggrund@transportstyrelsen.se.

Saco, Peter Backe och ST, Joakim Wenck nås via vår växel på 0771-503 503.

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss.

Välkommen med din ansökan

Vi behöver din ansökan senast den 8 januari 2018 märkt med referensnummer TSG 2017-4021. Du ansöker via vår webbplats och vi vill att du bifogar ditt CV och ett personligt brev. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i vårt e-rekryteringssystem. Vi kan komma att använda urvalstest i vår urvalsprocess.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version