merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Vill du jobba med arbetsrehabilitering?

Division Social omsorg har det yttersta ansvaret för barn, ungdomar, vuxna och äldre som behöver stöd. Vårt arbete spelar en stor roll i många människors liv. Våra arbetsinsatser gör att samhället fungerar. Vi arbetar för att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till människors hela livssituation och i all verksamhet ska individens perspektiv beaktas.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en Arbetsspecialist till IPS-jobbsupport. Vårt arbetsredskap är metoden IPS ”Individual placement and support”, en strukturerad form av arbetsrehabilitering. Målgruppen är personer med psykiska funktionsvariationer, missbruk eller samsjuklighet och som själva är motiverade till arbete eller studier.

Din roll blir att matcha deltagarens kompetenser med arbetsgivares behov av arbetskraft. För att lyckas behöver du skapa och behålla förtroende och goda relationer med olika arbetsgivare och deltagare. Du ska finnas som ett aktivt stöd för deltagare och på arbetsplatser eller i skolan.

Deltagarna behöver samordna stöd kring flera livsområden och i dina arbetsuppgifter ingår nära samarbete med deltagares nätverk. Dokumentation och att göra olika överenskommelser ingår i arbetet.
Nyköpings kommun och Landstinget Sörmland driver verksamheten tillsammans och i samverkan med Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:

- Högskoleutbildning med inriktning som ex. hr/arbetsliv, socionom, arbetsterapeut
eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig.
- Erfarenhet av att jobba med målgruppen.
- Kunskap om arbetslivsrehabilitering
- Kunskap i metoderna IPS/Individual placement and support och SE/Supported employment
- Praktisk erfarenhet av IPS metoden och SE är meriterande
- Körkort B
- Kontaktskapande förmåga
- Kreativ förmågaÖVRIGT
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-10 10 29.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version