merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Miljöingenjör

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.
Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.
Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.Arbetsplatsen
Tekniska förvaltningens ansvar är att fullgöra tekniska nämndens uppgifter och ansvar för frågor i kommunen beträffande allmän platsmark, trafikens infrastruktur, väghållning, småbåtshamnarna, torghandel, avfallshantering, vattenförsörjning, avloppshantering, kommunens elnät samt kommunens markreserv.

VA avdelningen är en del av Tekniska förvaltningen. Vi är 37 anställda som tillsammans arbetar med att säkerställa att kommunens vatten- och avloppsverksamhet fungerar så att våra abonnenter får ett gott dricksvatten och att avloppsvattnet renas innan det når recipient. Nu söker vi en miljöingenjör då vår nuvarande medarbetare går vidare inom avdelningen.


Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara expert inom miljöområdet. Du kommer att stötta avdelningens alla enheter så att de drivs i enlighet med gällande lagar och tillstånd. Detta kan vara genom riskanalyser, utredningar, provtagningar, framtagande av rapporter etc. Du kommer att vara avdelningens kontaktperson gentemot tillsynsmyndigheter och ansvara för att miljörapportering genomförs i den utsträckning som krävs.

Ytterligare arbetsuppgifter är att genomföra ett aktivt uppströmsarbete gentemot anslutna industrier med målsättning att minska belastningen av ovälkomna ämnen/substanser i avloppsvattnet. Detta arbete genomförs via besök och systematiska provtagningar. Vi arbetar efter standarden REVAQ men är i dagsläget inte certifierade. Arbetet är varierande och du kommer att arbeta både på fältet och i kontorsmiljö.


Kvalifikationer
Vi tror att du som söker har en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom miljö, exempelvis miljövetare eller miljöingenjör. Erfarenhet inom vatten och avlopp är meriterande.  

Som person bör du vara strukturerad, engagerad och van att ta eget ansvar. Arbetet är rörligt och varierande varför flexibilitet och samarbetsförmåga är ett måste. Du förväntas vidare att driva ditt eget arbete och självständighet och initiativkraft är en förutsättning. God förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt är nödvändigt.

Körkort B erfordras.

Meriterande är: Utbildning inom Säkerhet på väg, samt provtagarkurs i enlighet med naturvårdsverkets föreskrifter (ange i din ansökan om du har en av dessa, båda eller ingen).


Arbetstid/varaktighet
Heltid/tillsvidare

Tillträde
Våren 2018, snarast enligt överenskommelse

Kontakt
Daniel Pålsson Wargren, VA-chef på telefon: 0410-73 38 01

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
Ansökan, skriven på svenska, skall vara Trelleborgs kommun tillhanda senast 2018-01-02 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. 

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version