merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Administratör till Hjälpmedel Skåne, Stöd och supportenheten i Kristianstad

Gör skillnad. Varje dag.

Har du erfarenhet av självständigt arbete inom administration? Är du driven, engagerad och ansvarstagande? Då kan du vara den vi söker!

Hjälpmedel Skåne är en egen division inom förvaltning Habilitering och Hjälpmedel med ansvar för samtliga hjälpmedelsområden som idag finansieras av Region Skåne. Här ingår hjälpmedel till personer med rörelse-, syn-, hörsel-, kommunikations- och kognitionsnedsättningar, medicinska behandlingshjälpmedel, ortopedtekniska hjälpmedel samt förskrivna förbrukningsprodukter.

Enheten för stöd och support arbetar över hela Region Skåne med bland annat inköp av hjälpmedel, fakturahantering och support till systemanvändare (Sesam). Vi har även en kundtjänst som vänder sig till patienter och förskrivare av förbrukningsprodukter.

ARBETSUPPGIFTER
Hos oss kommer du som administratör i första hand arbeta med registervård vilket bland annat innebär att uppdatera avtal och befintliga register samt uppdatera och skapa nya manualer. Arbetet innehåller även telefon- och mailsupport till systemanvändare och förskrivare samt övriga administrativa uppgifter som kan förekomma vid enheten.

Att arbeta som administratör hos oss är ett roligt jobb och du kommer att vara en viktig pusselbit i arbetet på enheten!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som alltid strävar efter ett professionellt möte med kunden i centrum och med målet att i alla lägen leverera mycket god service.

Du är driven, strukturerad, serviceinriktad och ser vikten av att ta eget ansvar. Vi värdesätter att du är noggrann och tycker om ordning och reda. Vidare har du lätt för att lära och förmåga att snabbt skapa dig en överblick över situationen och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har lätt för att hantera flera arbetsuppgifter och varierande grad av belastning.Du tar initiativ till problemlösning och tycker om att arbeta självständigt, men trivs också i grupp och har förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer. Då verksamheten är under utveckling stimuleras du av förändring och du har en hög nivå av flexibilitet.

Till de mer formella kraven ska du ha flerårig erfarenhet av administrativt arbete och en slutförd gymnasieutbildning, gärna med inriktning ekonomi eller administration. Vi förutsätter att du har god datorvana och ser gärna att du kan hantera de olika programmen i Microsoft Office utan svårighet. Det är framförallt meriterande om du har goda kunskaper i Excel. Utöver detta kommunicerar du väl på svenska, i såväl tal som skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer är planerade till januari, efter julhelgerna.

Under denna rekrytering sker löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version