merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Chef till enheten för tillståndsprövning

Skolinspektionen arbetar för en skola där alla barn, elever och vuxenstuderande oavsett kön får en god kvalitet i sin utbildning, en likvärdig utbildning och kunskaper i en stimulerande och trygg miljö. Alla barn, elever och vuxenstuderande ska ges möjlighet att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar. Verksamheten innehåller fyra processer: regelbunden tillsyn, tematisk kvalitetsgranskning, anmälningsärenden samt bedömning av tillstånd för fristående skolor. Vi finns på orterna Göteborg, Linköping, Lund, Stockholm och Umeå.

 

 

Är du en trygg, erfaren och engagerad ledare? Då kan rollen som enhetschef för tillståndsenheten vara nästa spännande utmaning för dig.

Tillståndsenheten är en av tre enheter som finns på Rätts- och tillståndsavdelningen. På tillståndsenheten arbetar ca 10 kvalificerade och engagerade medarbetare och totalt omfattar avdelningen cirka 30 personer. Enheten arbetar huvudsakligen med handläggning av ansökningar om att få starta fristående skolor.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef på tillståndsenheten är du ansvarig för enhetens personal, verksamhet, mål och resultat. Du ansvarar för att resurserna används effektivt och att tidsplaner hålls. Enhetens arbete är huvudsakligen uppbyggt kring ett särskilt ansökningsförfarande med tydliga tidsramar. Enhetschefen har ansvar för den övergripande kvalitetssäkringen av enhetens utredningar och är beslutsfattare i många av enhetens ärenden.

Arbetet som enhetschef innebär även att utveckla och stödja medarbetare i ett intensivt arbete samt att organisera arbetet så att det främjar kontinuerlig utveckling och lärande i organisationen. Som enhetschef arbetar du nära enhetens medarbetare, även ett nära samarbete mellan enhetscheferna i myndigheten är nödvändigt för att uppnå målen för verksamheten.

Du rapporterar till avdelningschefen, deltar aktivt i ledningen av avdelningen och tar ansvar för avdelningsgemensamma strategiska frågor.

Kvalifikationer

Du ska:


• ha adekvat högskoleutbildning
• vara trygg i ledarrollen och ha flera års erfarenhet av budget- och personalansvar
• ha god förmåga och erfarenhet av att som chef leda en grupp kvalificerade medarbetare i löpande arbete liksom i förändring

Det är meriterande om du har:


• juridisk kompetens
• ekonomisk kompetens
• erfarenhet av arbete med tillståndsprövning vid statlig myndighet
• erfarenhet av att arbeta i en organisation som styrs av väldefinierade processer
• erfarenhet av skolfrågor

Du står för ett utvecklande ledarskap som skapar delaktighet och engagemang bland dina medarbetare. Du har förmågan att ge tydliga uppdrag och följa upp resultat.

Som person:


• är du flexibel, prestigelös och har en god samarbetsförmåga
• är du strukturerad, analytisk och kvalitetsmedveten
• uttrycker du dig klart, lättillgängligt och korrekt i tal och skrift både på svenska och engelska

Dina personliga egenskaper kommer att tillmätas stor vikt vid rekryteringen.

Skolinspektionen värnar om att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Tjänsten

Tjänsten är på heltid och gäller tillsvidare. Skolinspektionen tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Skicka din ansökan i form av ett personligt brev och cv. Klicka på knappen ansök nedan. Sista ansökningsdag är den 8 januari 2018. Ansökan har dnr 2017:10423.

Frågor

I denna rekrytering samarbetar vi med Poolia. Vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Ingela Johansson på tfn 08-555 659 37. För ytterligare information kontakta tf. avdelningschef Christina Ridderman Karlsson. Fackliga företrädare är Anders Holmgren 08-586 080 77 (Saco-S) och Ulf Pantzare (OFR/S) tfn 08-586 083 06.

Övrigt

Inför rekryteringen har Skolinspektionen tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version