merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Linux systemadministratörer

Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov på grund av pensionsavgångar och en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!


Vi söker nu en till tre Linux systemadministratörer till IT-avdelningen. 

Din framtida arbetsplats
Utbildningen och forskningen vid Linköpings universitet håller världsklass. IT-avdelningen skapar, tillsammans med lärare och forskare, undervisning och forskning i utvecklingens framkant. Som medarbetare vid IT-avdelningen är du en del av detta dynamiska och utmanande arbete. Vi söker nu dig som vill vara med på vår spännande resa, som vill utmanas och bidra till universitets framtida utveckling.
Vi arbetar i team mest med Windows- och Linux-system, och ökar ständigt användningen av fri programvara och öppen källkod i vår infrastruktur. Hos oss finns det stort utrymme för att ta egna initiativ till teknisk utveckling och andra förbättringar, och plats att växa och lära sig. 

Dina framtida arbetsuppgifter
Vi söker dig som kan arbeta brett med det mesta inom klient- och systemadministration, med ett fokus på moderna arbetssätt och på lösningar baserade på öppen källkod och fri programvara. Arbetsuppgifterna omfattar bland annat stöd till forskare, studenter, lärare och kollegor i form av att utveckla och underhålla serverbaserade och klientinriktade lösningar. Den huvudsakliga plattformen kommer vara Linux, men andra system kan förekomma i mindre utsträckning.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av att administrera och utveckla Linux- eller Unix-baserade miljöer, gärna med verktyg som puppet, foreman och git eller motsvarande. Du ska också ha erfarenhet av programmering eller avancerad scripting. Har du deltagit aktivt i open-source projekt är det ett plus. Du måste ha mycket god förmåga att läsa, skriva och förstå både svenska och engelska samt tala språken obehindrat. Det är minst lika viktigt för oss att du är rätt person som att du har rätt tekniska kompetens. Du ska vara en person som har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera bra lösningar.  Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och sätter upp och håller tidsramar. Du är intresserad av teknik och lär dig ständigt nya saker både på och utanför arbetet.

Anställningens omfattning
Heltid, tillsvidare.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Lön
Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Fackliga kontaktpersoner
För kontakt med fackliga kontaktpersoner se https://liu.se/jobba-pa-liu/lediga-jobb.   

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2018-01-08. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.


Linköpings universitet ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version