merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

IT-arkitekt

Vi söker en IT-arkitekt med inriktning mot nät/kommunikation för tillsvidareanställning till IT-avdelningen.

Är du en driven och analytisk person som vill arbeta med infrastruktur och kommunikationslösningar i universitetets IT-miljö? Kan du möta höga krav på leverans och kvalité? Uppskattar du att vara både strategisk och operativ?

IT-avdelningen är universitetets stöd i IT-frågor och arbetar för att universitetet ska ha en modern och kostnadseffektiv IT-miljö. IT-avdelningen ansvarar för operativ och administrativ IT.

Arbetsuppgifter
Som IT-arkitekt med inriktning mot nät/kommunikation kommer du att ha ett övergripande ansvar för arkitektur, förvaltning och drift av universitetets nät- och kommunikationsinfrastruktur. Tillsammans med ansvariga och IT-säkerhetssamordnaren arbetar du för att säkerheten kontinuerligt utvecklas och bibehåller en mycket god nivå. Du ingår i IT-staben och medverkar till utvecklingen av hela IT-miljön vid universitetet för att säkerställa en modern, långsiktig och effektiv arkitektur.

I rollen ingår ansvar för hela processen, från arkitektur och design till implementation och drift av kommunikations- och säkerhetslösningar. Du samverkar med olika specialister för att skapa lösningar för vår infrastruktur i en ibland krävande och utmanande miljö.

Du kommer agera projektledare vid genomförandet av olika teknikutvecklingsuppdrag samt bidra till att arkitekturen kring våra system kan uppfylla verksamhetens krav på väl fungerande IT-tjänster. Du är ett stöd i dialogen med verksamheten när det gäller nya behov.

Som IT-arkitekt har du många kontaktytor, till exempel projektledare, systemansvariga, styrgrupper, verksamhetschefer och tekniska specialister. Omvärldsbevakning samt samarbete med övriga lärosäten i Sverige ingår som en naturlig del i uppdraget.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller annan lämplig utbildning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av IT-arkitekturarbete, dokumentation och vana att visuellt beskriva designlösningar. Du har tidigare haft en central roll i planering, kravställande och införande av nät och kommunikationslösningar samtidigt som du även arbetat operativt inom området. Vidare har du erfarenhet att arbeta med höga säkerhetskrav mellan olika interna och externa system.

För tjänsten krävs att du har erfarenhet inom flertalet av nedan områden:

- Nätverksdesign

- Wifi-lösningar

- Switching/Routing, Management (Cisco)

- Säkerhetskomponenter såsom VPN och brandväggar

- Cloud-lösningar

- Övervakningsverktyg

- IP-telefoni

- Microsoft kommunikationslösningar

Det är meriterande med erfarenhet av IT-upphandlingar, projektbaserat arbetssätt samt kunskaper om ramverket ITIL.

Vi söker dig som har god analytisk förmåga, kan arbeta självständigt och strukturerat. Det är också viktigt att du har god samarbetsförmåga. För att lyckas i rollen krävs att du är drivande och har goda ledaregenskaper. Du har vidare god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Inom Örebro universitet förväntar vi oss att medarbetarskap genomsyras av mod, ansvar, engagemang och respekt. Mod att vara öppen för utveckling och förändring, ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, engagemang att samverka och bidra till utveckling samt respekt genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Information
Anställningen är tillsvidare, 100 % med tillträde snarast. Individuell lönesättning tillämpas. Örebro universitet tillämpar i förekommande fall provanställning. För ytterligare information är du välkommen att kontakta IT-chef Ann Öhrn, 019-30 32 94 eller enhetschef Jonas Ljudén 019-30 30 60.

Ansökan
Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:


• Personligt brev
• CV
• Kopior av relevanta betyg/intyg

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 180112. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version