merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Områdeschef med kund- samt personalansvar

Humor, högt i tak och härliga kollegor. På Hemfrid utvecklas du som chef på ett drivet, roligt och idérikt företag! Vårt nydesignade kontor ligger centralt i Stockholm och uppe på plan sju sitter du tillsammans med ditt närmaste team i vårt öppna landskap. Prestige får inte plats hos oss, däremot finns det gott om plats för initiativ, idéer, skratt, pratstunder och after-works. 

Om tjänsten
Som områdeschef på Hemfrid har du helhetsansvar för drift, resultat och leverans i ett av våra områden. I det ingår att optimera logistiken, kvalitetssäkra vår tjänst, hantera kundärenden samt maximera försäljningen. Du har personalansvar för ca 25 medarbetare som arbetar inom vår städservice vilket kräver ett tydligt ledarskap då du leder på distans.  

Till Engångsuppdrag hör våra tjänster storstädning, flyttstädning och fönsterputs. Som områdeschef för ett av våra 3 geografiska områden i Stockholm kommer du ansvara för dessa tjänster och du kommer ha en nyckelroll för både våra kunder och vår personal. Som Områdeschef inom vår engångsaffär har du ett tätt samarbete med andra områdeschefer i teamet.

Vi söker dig som
Då arbetet till största del innebär kund- och personalkontakt samt planering och organisering av den dagliga driften vill vi att du har erfarenhet av:                    


• planering och schemaläggning av personal
• kundkontakter 
• personalansvar i ett personalintensivt företag
• minst två års arbetslivserfarenhet av service eller bemanning
• behärskar flytande svenska och god engelska i både tal och skrift
• B-körkort och vana att arbeta i administrativa system är ett krav i tjänsten.

Vi söker dig som är lösningsorienterad, strukturerad och gillar utmaningar. Du trivs med att jobba i ett högt tempo och känner dig bekväm med förändringar. Du är duktig på att peppa dina medarbetare och du värdesätter de kvaliteter som företagets mångfald tillför verksamheten och bidrar med en god stämning på kontoret. För vårt team är humor viktigt, och vi kommer lägga stor vikt på personlig lämplighet.

Att jobba hos oss
Vår mötesplats är kontoret, där vi utbyter idéer, tankar och erfarenheter. Vi har regelbundna medarbetarträffar och sociala aktiviteter. Under kontorstid är dörren alltid öppen och kaffebryggaren alltid på. Vi sitter på Rosenlundsgatan 13 på Södermalm i helt nyrenoverade lokaler med utsikt över takåsarna. Närmsta tunnelbana är Mariatorget.

Hemfridsakademien
Vi tycker det är viktigt att alla våra medarbetare får möjlighet att utvecklas och utbilda sig. Med hjälp av vår egen utbildningsenhet Hemfridsakademien så kan du lära dig mer om tex bemanningsplanering, ledarskap, arbetsrätt, arbetsmiljö och mycket annat. De som är nya i Sverige kan läsa svenska via vårt samarbete med Swedish for professionals. Under 2017 förväntas över 300 Hemfridare genomföra någon av våra svenskakurser lärarlett och digitalt.

Ansökan
Låter det spännande? Ansök redan idag, urval sker löpande.

Välkommen till oss på Hemfrid!


Om Hemfrid
Hemfrid startade 1996 som enkel idé om hur fler ska orka mer. Vi är idag över 2 000 medarbetare från över 40 olika länder över hela världen som hjälper våra kunder med städning, barnpassning, flytt, fönsterputs och många andra tjänster i hemmet. Att förenkla vardagen för våra kunder är vår främsta drivkraft.

Som medarbetare hos oss får du ett jobb där du får utvecklas i en organisation som har stor trovärdighet på marknaden och aldrig står stilla. Därmed finns det många utvecklingsmöjligheter för såväl företaget som för medarbetarna. Hemfrid är ett värderingstyrt företag där miljömässig och social hållbarhet är en viktig utgångspunkt i vår affär. Vi har medarbetare från hela världen och en bred erfarenhet och kompetensbas. Läs gärna mer om oss på hemfrid.se.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version