merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

ST-läkare, Akutsjukvård, NUS, Umeå

Nu söker vi dig som vill specialisera dig inom akutsjukvård och jobba i vår akutläkargrupp som bemannar akutmottagningen i Umeå dygnet runt. Om du vill ha ett spännande och utmanande jobb där den ena dagen aldrig är den andra lik - då kan Akutsjukvården Västerbotten vara något för dig!

Akutsjukvården Västerbotten är en länsklinik som omfattar akutmottagningarna vid sjukhusen i Umeå, Skellefteå och Lycksele, akutläkarfunktionen vid NUS, ambulansverksamheten i Umeå, Skellefteå, Lycksele, Malå samt akutbilen i Åsele.
Ambulanssjukvården i inlandet drivs på entreprenad där Akutsjukvården Västerbotten har det medicinska och ekonomiska ledningsansvaret. Utöver huvuduppdraget arbetar Akutsjukvården med utbildning, utvecklingsprojekt, forskning och skaderegistrering. Vi är totalt cirka 325 medarbetare.

På akutmottagningen i Umeå arbetar akutläkare dygnet runt med ett linjelöst arbetssätt. Arbetet är under uppbyggnad och utveckling tillsammans med kliniker som har en primärjour placerad på akutmottagningen.

Västerbottens läns landsting bygger en god hälsa och en bra livsmiljö i Västerbotten - vill du vara med och göra skillnad? Vårt huvuduppdrag är hälso- och sjukvård, tandvård, habilitering, rehabilitering och folkhälsoarbete. Landstinget ansvarar också för den högspecialiserade sjukvården inom norra sjukvårdsregionen samt för forskning, utbildning och utveckling. "Ständigt bättre – Patienten alltid först!" är vår värdegrund och kompass när vi dagligen arbetar för en rättvis välfärd.

ARBETSUPPGIFTER
En ST inom akutsjukvård innebär att man genomgår en särskild inriktad utbildning mot att kunna hantera de åkommor som i första hand
presenteras hos patienter som söker till en akutmottagningen och är i behov av snabb bedömning och behandling. Till skillnad från de flesta andra specialiteter begränsar sig akutläkaren inte till enskilda organsystem eller patientgrupper.

Som färdig akutläkare ska du bland annat kunna;

- handlägga patienter med akuta sjukdomstillstånd och olycksfall i alla olika åldrar under begränsad tid och med tillgängliga resurser

- värdera risk kontra nytta utifrån olika handläggningsalternativ ur ett medicinskt, logistiskt och etiskt perspektiv samt ur ett patientsäkerhetsperspektiv

- leda och prioritera vårdinsatser såväl för den enskilda patienten som för akutenheten som helhet. I det ingår arbetsledning i situationer där det akuta vårdbehovet överstiger tillgängliga resurser.

- för en akutläkare är teamarbete tillsammans med enhetens omvårdnadspersonal och samverkan med andra specialiteter och professioner inom hälso- och sjukvårdens organisation mycket viktig.

Utöver det specialitetsspecifika ST-programmet erbjuder vi även LEKA, ett program med ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflexion.

KVALIFIKATIONER
Svensk legitimation som läkare senast vid tillträde.
Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.


ÖVRIGT
1-3 tjänster som Universitets-ST med klinisk tjänstgöring vid valfri specialitet inom Norra sjukvårdsregionen kommer att utlysas på www.offentligajobb.se den 18 januari 2018 med sista ansökningsdag den 8 februari 2018.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL).

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version