merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Arbetsledare med instruktörskompetens till Skåne

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna.Skogsstyrelsen i Skåne bedriver sedan många år arbetsmarknadsprojekt med inriktning natur- och landskapsvård.

Tack vare regeringens satsning på Gröna Jobb 2018–2020 har vi fått möjlighet att utöka vår verksamhet. Vi söker därför efter en arbetsledare!

 
Beskrivning
Gillar du att leda och utveckla andra och söker ett omväxlande arbete i naturen? Är du praktiskt lagd, självgående med ett högt säkerhetstänk och vill rusta långtidsarbetslösa och nyanlända för jobb inom de gröna näringarna? Då är tjänsten något för dig!

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innebär att samordna och genomföra utbildning av långtidsarbetslösa och nyanlända inom röj- och motorsåg. Förutom instruktion ansvarar du för ett eget arbetslag om 8 personer.

Skogsstyrelsen utbildar medarbetare i arbetsmarknadsprojekt för att de ska kunna arbeta med röj- och motorsågar på ett säkert och effektivt sätt hos oss, men även för att förbereda dem för fortsatt arbete i Gröna Näringarna. Du kommer att vidareutveckla vårt sätt att undervisa och ta fram utbildningsmaterial som underlättar inlärningen från ett annat modersmål, samt vid läs- och skrivsvårigheter. Du kommer ingå i ett team tillsammans med andra arbetsledare, instruktörer och olika stödresurser. Tillsammans arbetar vi för att stärka individernas möjlighet till reguljärt arbete och samtidigt göra en värdefull insats i de skånska naturreservaten.

Största delen av arbetet sker i fält och vanliga arbetsuppgifter för arbetslagen är röjning för att förstärka och underhålla naturvärden. Vidare arbetar man för åtgärder för att öka allmänhetens tillgänglighet till naturreservaten. 

Du ska säkerställa att regler och anvisningar för arbetet följs samt arbeta förebyggande enligt gällande regelverk för att undvika konflikter och arbetsolyckor. Tillsammans med Länsstyrelsens förvaltare gör du en långsiktig planering av skötselåtgärderna och har löpande avstämningar. Utöver detta tillkommer viss administration med exempelvis tidredovisning.

Kvalifikationer
Röj- och motorsågskörkort är ett krav och är du certifierad röj- och motorsågsinstruktör är det meriterande.

Tjänsten kräver vidare att du är självgående, har ett praktiskt handlag och ett högt säkerhetstänk. Du bör även vara tydlig i din kommunikation, pedagogisk, ödmjuk, positiv, flexibel och med god samarbetsförmåga.

Erfarenhet inom natur- och landskapsvård, skogsbruk och lantbruk samt arbetsledning eller handledning av personer som behöver stort stöd i sin utveckling eller hjälp med integrering på arbetsmarknaden samt erfarenhet av konflikthantering är meriterande. Även traktorvana är meriterande.

B-körkort är ett krav.

Villkor
Tjänsten är en visstidsanställning till 2019-12-31 där du utgår ifrån vårt kontor i Höör. Vi tillämpar individuell lönesättning. Tillträde 1 mars eller efter överenskommelse.

Kontakt
Hör gärna av dig till projektledare Therese Ludwig, tfn 0413-294 64 eller distriktschef Henrik Andersson tfn 0451-38 31 28, om du vill veta mer om jobbet. Fackliga företrädare är Anna-Stina Duerden, ST, tfn 036-19 62 10, och Ola Runfors, SACO, tfn 0457-45 51 84.

Välkommen med din ansökan senast den 2 januari 2018.Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version