merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Systemtekniker inriktning VMware

Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Windows 2 är en av sju sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens VMware-plattform, Citrix, Windowsbaserade client/serversystem och integrationslösning. Sektionen ansvarar för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet inom sitt område.

Är det dig vi söker?
Vi söker dig som har erfarenhet av VMware och gärna i stora organisationer med komplexa, blandade driftsmiljöer.Huvudsakliga arbetsuppgifter
Just nu söker vi dig som är duktig på VMware. Tjänsten innebär att du är en del av ett team som ansvarar för löpande drift av vårt plattformskoncept för VMware. Det ingår även att vara delaktig i att modernisera och automatisera funktioner inom området. Att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten är en naturlig del av vardagen.

Du som söker är villig att lära dig nya saker inom hela kompetensområdet och tar ett stort ansvar för dina åtaganden. Vi arbetar aktivt med att använda supporterade versioner på mjuk- och hårdvara, detta medför att vi kontinuerligt vidarutbildar vår personal.

Vi ser att du som person är analytisk, har en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Att du har dokumenterad erfarenhet av ett självständigt och målinriktat arbete ser vi som en självklarhet, då arbetet utförs i samarbete med såväl förvaltning och levererande projekt.

Kompetens


• Högskoleutbildning med inriktning IT /data eller erfarenhet som bedöms motsvarande är ett krav
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
• B-körkort är ett krav

 Kunskaper om och flera års arbetserfarenhet inom två eller flera av följande områden:


• VMware ESXi
• VMware vCenter
• VMware vCops/vRops
• klustrade VMware-miljöer
• Installation, felsökning och drift av Windows Server 2008/2012/2016
• Dell Open Manage Integration

 Arbetserfarenhet inom följande är meriterande:


• Arbete enligt ITIL
• Arbete utifrån agila principer och förhållningssätt
• Serverhårdvara
• SAN-storage
• SQL Server
• Backupkoncept för virtualiserade miljöer

 

Upplysningar
Upplysningar om befattningen lämnas av Maria Dahlberg (rekryterande chef) eller Peter Carlsson (avdelningschef), 0589-40 400 (vxl).

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33
OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO Hans Monthan, 070-215 13 44

Omfattning, placering, tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).
Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Arboga.
Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.
Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version