merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Förbundsdirektör till Räddningstjänsten Östra Götaland

Räddningstjänsten Östra Götaland är ett av Sveriges största räddningstjänstförbund och har fem medlemskommuner: Linköpings, Norrköpings, Söderköpings, Valdemarsviks och Åtvidabergs kommuner. Vi är cirka 450 medarbetare varav cirka hälften av oss är deltidsbrandmän. De vanligaste yrkena hos oss är brandman och brandingenjör men vi har även ett fantastiskt gäng tekniker, mekaniker, administratörer, utbildare och chefer som får vår verksamhet att rulla dygnet runt, årets alla dagar.

Vårt uppdrag är att öka säkerheten i samhället och att förebygga så att olyckor inte inträffar samtidigt som vi ska rädda människor, miljö och egendom vid olyckor och kriser i samhället. En av våra viktigaste uppgifter är att bidra till att höja människors egen kunskap och förmåga så att var och en kan skapa sin egen säkerhet i vardagen.

Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats i ständig utveckling, där vi jobbar aktivt med medarbetarskap och ledarskap för att skapa en attraktiv arbetsplats för både män och kvinnor.Uppdraget

Vi söker dig som vill leda en omfattande och komplex organisation med ett mycket viktigt samhällsuppdraguppdrag. Du kommer som högsta chef att ha det övergripande ansvaret för en av Sveriges största räddningstjänstorganisationer. Som förbundsdirektör har du under den politiskt tillsatta direktionen fullständigt ansvar för förbundets organisation och dess resultat. Uppdraget är tydligt utvecklingsinriktat och ställer krav på att leda en organisation som både måsta vara extremt funktionell idag under dygnets alla timmar, men också utvecklas utifrån de krav som framtidens räddningstjänst kommer att stå inför. På kortare sikt kommer arbetet med att fortsätta att utveckla våra fem medlemskommuners räddningstjänster till en samlad och effektiv gemensam organisation vara viktigt.
Din bakgrund

Du har gedigen chefserfarenhet från större verksamheter där du har haft eget resultatansvar och där en naturlig del av uppdraget har varit att aktivt arbeta med att utveckla organisation och verksamhet. Du har akademisk utbildning, gärna som brandingenjör, men det är inte ett absolut krav. Vi värdesätter allra högst din personliga lämplighet för uppdraget där egenskaper som god strateg och förmågan att i ditt ledarskap engagera, samla och styra organisationen utifrån tydliga mål och uppdrag, är viktiga. Du måste också ha lätt för att samarbeta och förstå de särskilda krav som ställs på en högre chef inom ett kommunalförbund med flera medlemskommuner.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version