merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Akademiska Hus i Linköping söker Fastighetschef

Vi är ett av landets största fastighetsbolag och med fokus på universitet och högskolor bygger och förvaltar vi hållbara kunskapsmiljöer för hela människan. Vår långa erfarenhet och fokus på trender i den akademiska världen gör att vi kan bygga både innovativt och långsiktigt. Idag har vi ett fastighetsvärde på 79 miljarder och en omsättning på 5,8 miljarder, och för att möta den ökande efterfrågan på kunskapsmiljöer har vi en projektportfölj på 18 miljarder. Så bidrar vi till ett klokare Sverige. Fler exempel på hur vi jobbar hittar du på www.akademiskahus.se

Fastighetschef till Akademiska Hus i Linköping

Vill du få möjlighet att leda en professionell organisation med självgående och kompetenta medarbetare i ett av landets mest spännande fastighetsbolag? Vår fastighetschef för fastighetsområde Linköping, Norrköping och Örebro går i pension, så nu söker vi en efterträdare.

Din roll innebär ett övergripande ansvar för förvaltningen av ett fastighetsområde på 350.000 kvm bestående huvudsakligen av undervisningslokaler, laboratorier och kontor, men även student- och forskarbostäder samt verksamheter såsom restauranger och butiker. Tillsammans med dina medarbetare och i samverkan med enhet Campus- och affärsutveckling leder du fastighetsområdets samlade resurser mot uppsatta mål.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Övergripande ansvar för förvaltning av fastighetsbeståndet. Resultatansvar, uppföljning och rapportering.
• Ansvara för framtagande, kommunikation samt uppföljning av verksamhetsplanen.
• Ansvara för att säkerställa en god kundupplevelse och driva en strukturerad kunddialog.
• Leda hyresaffärer (nyuthyrning och omförhandling) i samråd med Campus- och affärsutveckling.
• Tillsammans med medarbetarna ställa relevanta krav vid ny- och ombyggnationer, och ansvara för att säkra Förvaltningsenhetens perspektiv i byggprocessen (genom deltagande i projektmöten, Affärsråd, mm).
• Leda affärer inom befintligt fastighetsbestånd, inklusive framtagande av investeringsärenden i samverkan med Campus- och affärsutveckling.
• Delta i den strategiska utvecklingen för fastighetsområdet utifrån din fastighets- och kundkännedom, i samråd med Campus- och affärsutveckling.
• Personal- och arbetsmiljöansvar – rekrytering, arbetsledning och utveckling. Säkra efterlevnad av såväl Akademiska Hus värdegrund, som av rutiner och instruktioner.


Du ingår i ledningsgrupp Förvaltning och rapporterar till Förvaltningsdirektören, som finns i Stockholm. En del resor ingår i tjänsten.

Vi söker dig som, utöver relevant akademiska examen, har mångårig erfarenhet av förvaltning av kommersiella lokaler och gärna av tekniskt avancerade byggnader, har haft budget- och resultatansvar samt har dokumenterad ledarerfarenhet. Du har erfarenhet av hyresförhandlingar och hyresgästanpassningar, liksom av att bereda beslutsunderlag för investerings- och underhållsprojekt. Du är en rutinerad beställare och har goda kunskaper inom avtalshantering och förhandling. Det är viktigt att du har kunskap om bygg, teknik och projektutveckling, liksom kunskaper inom hyresjuridik, entreprenadrätt och fastighetsrätt. Tjänsten kräver att du uttrycker dig väl på både svenska och engelska i tal och skrift, är van datoranvändare av Office-paketet samt har B-körkort. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Som person är du resultatinriktad och lösningsorienterad. Eftersom rollen innebär samverkan och många kontaktytor är det av stor vikt att du är kommunikativ och relationsskapande, men också affärsmässig och beslutsmässig. Goda ledaregenskaper, prestigelöshet och samarbetsförmåga är viktiga förutsättningar för att lyckas i rollen, liksom strategisk förmåga och helhetsperspektiv.

Vi erbjuder en central roll som innebär många kontaktytor, i en professionell organisation med självgående och kompetenta medarbetare – och möjlighet att utveckla och själv utvecklas. På Akademiska Hus blir du välkomnad in i en stimulerande miljö med vänlig företagskultur och spännande arbetsuppgifter. Du ges från början ett stort ansvar på vägen mot vårt gemensamma mål – att skapa attraktiva kunskapsmiljöer. Här får du en unik chans att påverka och bidra till framtiden och du får möjlighet att växa i en kunskapsstark organisation. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och eftersträvar därför en kreativ blandning av medarbetare och en jämn könsfördelning.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Gabriella Hedlund, Chefspoolen (innan 30 dec), på 0709955888.

Ansökan
Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 5 januari.


Du ansöker på chefspoolen.se via ANSÖK

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version