merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Enhetschef - bidra till utvecklingen av arbetsmarknadspolitiken

- Arbetsmarknadsenheten, Arbetsmarknadsdepartementet

Är du en erfaren chef med intresse att utveckla politiken inom arbetsmarknadsområdet? Drivs du också av att leda och utveckla en verksamhet med kvalificerade medarbetare? Som chef för arbetsmarknadsenheten hjälper du regeringen att förverkliga sin politik. Vi erbjuder dig en variationsrik roll i händelsernas centrum.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
Som chef för arbetsmarknadsenheten ansvarar du för att leda det strategiska och operativa stödet till departementets politiska ledning inom enhetens ansvarsområden. Som enhetschef arbetar du nära politiken och har många kontaktytor, både internt och externt. Det är viktigt att du drivs av att motivera och inspirera dina medarbetare genom att skapa engagemang och delaktighet. Den arbetsmiljö du kommer att befinna dig i är dynamisk och utvecklande och tillsammans med professionella och kunniga kollegor arbetar ni ständigt med att utifrån politikens inriktning utveckla frågor inom arbetsmarknadspolitiken. Enheten ansvarar bland annat för utformningen av arbetsmarknadspolitikens olika insatser och ansvarar för styrningen av myndigheter inom området. Enheten består av två grupper som leds av varsin gruppchef. Totalt arbetar ca 35 personer på enheten. Du ingår i departementets chefs- och ledningsgrupp. Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se

Din bakgrund 
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och gedigen chefs- och ledarerfarenhet. Vi vill att du med gott resultat kan leda och utveckla verksamhet och dess medarbetare. Du har relevant erfarenhet från arbete i statlig myndighet och du har kunskap om och erfarenhet av organisationsstyrning. Du har också kunskap om och intresse för arbetsmarknadsområdet. Du har erfarenhet och vana vid förhandlings- och samverkansarbete och har förmåga att företräda verksamhet i olika sammanhang. Du har mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska.

Erfarenhet av arbete i Regeringskansliet är meriterande. Har du erfarenhet av att som chef leda genom andra chefer är det en fördel. Erfarenhet av myndighetsstyrning och den statliga budgetprocessen är meriterande liksom kunskap om EU:s processer. Har du även erfarenhet av relevant internationellt arbete är det en fördel.

Dina egenskaper Vi söker en entusiasmerande ledare som med integritet, gott omdöme och god samarbetsförmåga kan skapa goda samarbetsformer internt och externt och verka för en god arbetsmiljö. Du agerar strategiskt och proaktivt och kan hantera många komplexa frågeställningar även när tempot är högt. Du har god förmåga till helhetssyn och kan prioritera för verksamhetens bästa. Du har god förmåga att leda, motivera och utveckla kvalificerade medarbetare. Du behöver på ett strukturerat sätt kunna organisera och planera arbetet samt sätta mål och tidsramar och följa upp verksamheten. Även insikt i att arbeta i en politiskt styrd organisation och förståelse för politikens krav är av stor vikt liksom att ha god kommunikativ förmåga och kunna uttrycka dig väl både i tal och skrift.

Övrigt Vi erbjuder en tillsvidareanställning som departementsråd och ett tidsbegränsat chefsförordnande på 5 år med möjlighet till förlängning. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Är du intresserad? Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta statssekreterare Annica Dahl. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Katarina Sandström. Fackliga kontaktpersoner är för Saco Kristina Lindström och för ST Thomas Janson. Du når samtliga via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 2 januari 2018.


Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 500 personer, varav 600 utomlands. Arbetsmarknadsdepartementet, som är ett av tio departement, ansvarar för frågor som rör arbetsmarknad, arbetsliv och nyanländas etablering.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version