merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Skolintendent till Vasaskolan

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling.

Vasaskolan är en F-6 skola med ca 500 elever och 80 personal. Skolan ligger i en naturskön miljö med bra kommunikationer både från Stockholm och Roslagen.

Vasaskolan är inne i en omfattande utvecklingsprocess och vi har kommit en bra bit på vägen. Vi har mycket kompetent personal och en hög trygghets- och trivselfaktor hos skolans elever. Våra elever är fantastiska och de når höga resultat. Skolans vårdnadshavare är engagerade och vi har en välfungerande samverkan med vårdnadshavare.ARBETSUPPGIFTER
Du ingår i skolans ledningsgrupp med rektor och biträdande rektor som tillsammans driver det övergripande arbetet med skolans systematiska kvalitetsarbete och skolutvecklingsarbete. Du har såväl verksamhetsansvar som personalansvar vilket bland annat innebär arbetsledning av medarbetare, personalplanering och rekrytering. Du fattar beslut och tar ansvar. Uppdraget omfattar bland annat strategisk utveckling av de verksamhetsdelar som du ansvarar för. Arbetet sker i nära samverkan tillsammans med den personal som ingår i dessa verksamheter samt andra nyckelpersoner inom organisationen.

Du kan ha erfarenheter från annat verksamhetsområde än skolan, men intresse för skolan som arbetsområde är centralt. Din roll är att ta det övergripande ansvaret för skolans stödfunktioner såsom ekonomi, budget, administration, skolmåltid, arbetsmiljö och lokaler. Rektor och biträdande rektor har huvudfokus på det pedagogiska utvecklingsarbetet och tillsammans driver ni det strategiska arbetet.

Som intendent ansvarar du för att skolans administration följer kommunens direktiv och riktlinjer. Du ansvarar för att leda det administrativa arbetet i anslutning till skolans expedition. Du är också skolans ansikte utåt och kontaktperson för externa kontakter. I ditt uppdrag ingår också att ansvara för skolans hemsida. I budgetarbetet ingår att operativt ansvara för ekonomi och budget, ha avstämningar med kommunens controller och rektorer, uppföljningar, sammanställningar, rapporter och analyser. Vidare har du delegerat arbetsmiljö- och lokalansvar, vilket i praktiken innebär att du ska säkerställa att det systematiska arbetsmiljöarbetet håller hög kvalitet i hela skolan. Du kommer att ha personalansvar för icke-pedagogisk personal. Du kommer också vara den ansvarar för kontakter mot kommunens olika avdelningar såsom tekniska kontor, förvaltare, IT-avdelning, HR-avdelning och ekonomiavdelning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ett lösningsfokuserat förhållningssätt med verksamhetens och elevernas bästa i fokus.

Som person är du utåtriktad och ansvarstagande. Du är kvalitetsmedveten och har lätt för att anpassa dig till rådande förutsättningar och behov. Det är viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt och har god förmåga att på egen hand driva arbetet framåt. Du är trygg i att kommunicera och skapa goda relationer med olika grupper såsom personal, föräldrar och elever. Du är en lagspelare men kan också arbeta självständigt och är prestigelös.

Vi vill att du har gedigen erfarenhet av arbetet som skolintendent eller jämförbart. Du har en examen på högskolenivå med ekonomisk inriktning eller motsvarande kompetens. Du har mycket god förståelse och förmåga att hantera digitala verktyg. Det är meriterande om du har arbetat med ekonomi- och budgetfrågor och analyser och prognoser, gärna inom skola eller offentlig förvaltning. Ett krav är att du har erfarenhet av att arbeta som chef med personalansvar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan.

Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version