merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Projektledare sökes för konsultuppdrag

Om oss
Genom väl beprövade metoder och arbetssätt hjälper vi logistik- och industriföretag att optimera sin verksamhet och därmed minska sina personalkostnader. Vi planerar, levererar och opererar vårt åtagande genom en mycket erfaren och specialiserad organisation inom logistik- och industriområdet. Aditro Logistics Staffing levererar tjänster inom Uthyrning, Entreprenad, Rekrytering och konsulterande tjänster. Läs gärna mer på aditrologistics.se

Aditro Logistics Staffing AB är ett Auktoriserat Bemanningsföretag vilket innebär bland annat att alla anställda är kollektivavtalsanslutna och att vi som företag följer alla de regler som dikteras av branschens kollektivavtal, leveransvillkor och skrivelser om försäkringsåtaganden.

Vad vi erbjuder dig
Du kommer möta utmaningar, bli inspirerad och vara stolt över att gå till jobbet. Hos Aditro Logistics Staffing är alla lika värda. Vi tar väl hand om varandra och våra beteenden är att ständigt engagera, prestera och utveckla oss själva och de uppdrag och samarbeten vi jobbar med. Vi erbjuder stor möjlighet till personlig utveckling genom alla de olika kunduppdrag vi har. Hos oss är det viktigt med ett engagerat ledarskap. Hos oss träffar du din chef varje vecka, i många fall varje dag.

Dina arbetsuppgifter
Om företaget
Vår kund bedriver verksamhet på två anläggningar i hamnen. Ett antal projekt behöver bedrivas för att förbättra anläggningarna.
Hypotesen är att bygga om och bygga ut den ena anläggningen och flytta mer verksamhet dit. Samtidigt behöver delar av den andra anläggningen renoveras för den verksamhet som fortsatt skall bedrivas där.
De två anläggningarna kommer från två olika verksamheter som slagits ihop. Inför flytten (efter ombyggnationen) skall också arbetssätt, organisation, arbetsplatser, etc. gås igenom och en enhetlighet skapas.

Om projekten
Första steget är att gå igenom, förfina och förankra de skisser och förslag som finns och skapa ett beslutsunderlag för investering och projektplan.
Därefter skall entreprenörer upphandlas och de olika arbetena planläggas.
Genomförandet består sedan av fysiska ombyggnationer som utförs av externa entreprenörer, samt interna förberedelser (process, organisation, IT-system, datakonverteringar, osv) som utförs av interna resurser.

Om tjänsten
Projektledaren skall samordna de aktiviteter och resurser som deltar i arbetet, facilitera framtagande av lösningar och beslut och övervaka de olika delmomentens framskridande.
Detaljplanering av underentreprenörers arbete skall utföras av entreprenören. Projektledaren behöver dock säkerställa att så sker, att entreprenören har kontroll på läget, att planeringen är möjlig att förstå och kommunicera (dokumentera), samt följa upp hur arbetet fortskrider, uppdatera planeringen och koordinera de aktiviteter och resurser som berörs.
Detaljplanering av övriga (interna) aktiviteter och resurser ansvarar projektledaren för. Projektledaren behöver inte vara experten och ta fram planen på egen hand. De interna resurserna i verksamheten skall förväntas bidra med kunskapen. Projektledaren behöver dock vara den drivande och samverka med organisationen för att koordinera alla aktiviteter och skapa och underhålla en projektplan.
Utformning av lösningar
Det är mycket viktigt att projektledaren inte utformar eller driver egna lösningar. Alla lösningar skall vara förankrade med verksamheten och beslutade utifrån sakliga grunder.
Projektledaren undersöker och efterforskar internt och externt för att hitta möjliga alternativ


Din profil
Du har viss vana vid arbete i projekt. Du behöver inte vara en expert men skall vara van vid att arbeta i projektform:

• Uppdrag som är obekanta för verksamheten där processer, rutiner och vana saknas
• Involvera och diskutera med många människor
• Beskriva och presentera projektet så att ovana människor förstår
• Dokumentera projektet så att status och framdrift är kontrollerad
• Tittar på alternativa lösningar och väger fördelar och nackdelar

- Du är pigg och aktiv – men lyhörd för den situation som de personer har som du arbetar med. Det är viktigt att komma framåt men inte till priset av att alla runt omkring dig blir onödigt stressade.
- Du är kreativ, drivande och lösningsorienterad – men prestigelös och låter andra delta i lösningen. Det viktiga är att hitta en tillräckligt bra lösning, inte att det är du som får äran för att ha kommit på den.
- Du är saklig och faktabaserad - men samtidigt pragmatisk. Innan du har en tvärsöker slutsats så har du tänkt efter vad det är som stöder din slutsats. Samtidigt vet du att det inte går att få garantier för en lösning innan den har provats.
- Du är kommunikativ och strukturerad. Du försöker att bilda dig en uppfattning och förklara tydligt om du tror på något – men inte för att få din vilja igenom utan för att du tror på att det är rätt sak att förespråka. Du kan strukturera fakta och information så att människor du arbetar med lättare får en överblick.
- Du är bekväm med Office-programmen, framförallt Excel.
- Du är bekant med grundläggande ekonomiska kalkyler.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version