merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Länsstyrelsen söker: Nationalparksförvaltare till Store Mosse nationalpark

Länsstyrelsen i Jönköpings län är en arbetsplats med cirka 260 medarbetare. Engageras du av samhällsfrågor och vill vara med och bidra till ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart samhälle utifrån ditt yrkeskunnande? Då kan Länsstyrelsen vara en arbetsplats för dig!
Vi är en arbetsplats med bred verksamhet där du har inflytande över ditt arbete och goda utvecklingsmöjligheter. Du har kontakter och samverkar med företag, kommuner, organisationer och medborgare i vårt län. Som medarbetare på länsstyrelsen är du en del i utvecklingen av samhället.

ARBETSUPPGIFTER
Är du intresserad av att arbeta som nationalparksförvaltare i Store Mosse nationalpark?

Då kan du få arbeta på Skötselenheten som ansvarar för förvaltningen av Store Mosse nationalpark. Enheten ansvarar för förvaltning av skyddad natur i Jönköpings län och består av ca 15 medarbetare varav fem arbetar i nationalparken.

Store Mosse nationalpark omfattar ca 7700 hektar högmosse, kärr, skog och odlingslandskap. För parkens besökare finns ca 5 mil leder, ett stort antal friluftsanordningar och flera byggnader. I naturum, parkens besökscentrum, bedrivs naturvägledning med guidade turer året runt.

ARBETSUPPGIFTER
Du ingår i ett arbetslag på Store Mosse nationalpark som omfattar både verksamheten i naturum och det praktiska arbetet ute i nationalparken. Arbetet utgår ifrån nationella riktlinjer och varumärke samt enligt en årlig fastställd verksamhetsplan och budget.

Du kommer att arbeta med förvaltning och skötsel av nationalparken i alla dess aspekter. Arbetet är självständigt samtidigt som det är ett teamarbete inom nationalparken och med övriga enheten. Till stora delar är det fältbaserat och ett fysiskt krävande ensamarbete. Framförallt ingår anläggning och underhåll av leder och olika slags friluftsanordningar. Arbetet innefattar även biotopförbättrande skötselåtgärder såsom restaurering, slåtter, röjning, hamling, mm. Ytterligare en arbetsuppgift är fastighetsförvaltning av de två boenden för besökare och andra byggnader som finns inom nationalparken.

Utöver det praktiska arbetet ingår uppgiften att göra vår nationalpark synlig genom att sprida information om arbetet och aktiviteter på sociala medier. Du informerar också besökare till parken som du möter i ditt dagliga arbete.

Arbetet kräver fysisk rörlighet för arbete ute i terräng. Stationeringsort är naturum Store Mosse beläget inom Store Mosse nationalpark mellan Hillerstorp och Värnamo.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
- utbildning på gymnasienivå, praktisk eller naturvetenskaplig inriktning
- erfarenhet från praktiskt arbete
- goda kunskaper i svenska, både tal och skrift
- kunskaper i engelska, främst i tal
- körkort B
- ett naturintresse. Beskriv detta i ditt personliga brev.
- kan hantera hand- och elverktyg och maskiner

Det är meriterande om du har:
- intresse och engagemang för naturfrågor genom natur- eller frilutsrelaterad förening
- kunskaper om t.ex. naturvård, ekologi, flora, fauna, geovetenskap, kulturhistoria etc.
- kunskap och/eller erfarenhet av fastighetsförvaltning
- erfarenhet av arbete i nationalpark eller andra skyddade områden med praktiska inslag
- erfarenhet av att leda och planera praktisk verksamhet
- utökat B-körkort eller BE-körkort

Som person är du kvalitetsmedveten, drivande och kan utifrån fastställda riktlinjer och ett gott omdöme genomföra verksamheten i nationalparken. Vi ser gärna att du:
- är positiv, utåtriktad och har lätt för att samarbeta
- kan ta ansvar och jobba självständigt och gillar att lösa olika problem som kan dyka upp.
- har förmåga att planera arbetet effektivt
Du bidrar med nya idéer och strävar efter att ständigt förbättra verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Länsstyrelsen i Jönköping är en arbetsplats som utmärks av en strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla anställda.
Länsstyrelsen i Jönköping har rökfri arbetstid, läs gärna mer på vår webbplats vad det innebär.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version