merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

ST-läkare, Vårdhygien, Umeå

Vi bygger en god hälsa och en bra livsmiljö i Västerbotten - vill du vara med och göra skillnad? Vårt huvuduppdrag är hälso- och sjukvård, tandvård, habilitering, rehabilitering och folkhälsoarbete. Landstinget ansvarar också för den högspecialiserade sjukvården inom norra sjukvårdsregionen samt för forskning, utbildning och utveckling. "Ständigt bättre – Patienten alltid först!" är vår värdegrund och kompass när vi dagligen arbetar för en rättvis välfärd.

Vi söker nu en ST-läkare i Vårdhygien, Umeå!

Laboratoriemedicin är en länsorganisation med verksamhet i Lycksele, Skellefteå och Umeå. Via avtal har vi totalansvar för klinisk patologi i Östersund samt där även medicinskt ledningsansvar för immunologi och transfusionsmedicin, klinisk kemi och klinisk mikrobiologi.

Laboratoriemedicin Västerbotten omfattar cirka 420 anställda inom klinisk genetik, klinisk immunologi och transfusionsmedicin, klinisk kemi, klinisk mikrobiologi och klinisk patologi. Även biobank, vårdhygien och vävnadsinrättning ingår i Laboratoriemedicin. Verksamheten är ackrediterad.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer som ST-läkare inom Vårdhygien ingå i och samarbeta nära i ett team bestående av hygienläkare, hygiensjuksköterskor, hygienassistenter, medicinteknisk förvaltare och sekreterare. Vi leder och stärker det förebyggande arbetet mot vårdrelaterade infektioner och motverkar spridning av t.ex. resistenta bakterier och andra smittor inom vård och omsorg. Som ST-läkare tar du både strategiska beslut för alla patienter och beslut som gäller enskilda individer. Du informerar, undervisar och lämnar råd i vårdhygieniska frågor. Du håller dig uppdaterad om infektionsläget globalt, regionalt och lokalt och samverkar med vårdens chefer och vårdpersonal. Framtagande av vårdhygieniska-riktlinjer samt inverkan på bygg- och lokalplaneringsprocesser är en annan del av dina uppgifter. Det ingår i jobbet att ständigt utvecklas genom till exempel vidareutbildning. Arbetet är stimulerande och omväxlande och innehåller stor grad av samarbete och personliga möten med många aktörer inom vården på alla nivåer.

Utöver det specialitetsspecifika ST-programmet erbjuder vi även LEKA, ett program med ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflexion.KVALIFIKATIONER
Vårdhygien är en tilläggsspecialitet till infektionsmedicin eller klinisk mikrobiologi. Du behöver därför vara specialist eller snart färdig specialist inom någon av de två ovan nämnda specialiteterna. Undervisningsvilja och god kommunikativ förmåga är nödvändigt. Stor vikt kommer också att läggas vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Svensk legitimation som läkare senast vid tillträde.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.


ÖVRIGT
1-3 tjänster som Universitets-ST med klinisk tjänstgöring vid valfri specialitet inom Norra sjukvårdsregionen kommer att utlysas på www.offentligajobb.se den 18 januari 2018 med sista ansökningsdag den 8 februari 2018.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL).

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version