merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Projektledare

Nässjö kommun växer och planerar nu för en helt ny stadsdel, Västra Staden. Det som gör Västra Staden unikt är områdets strategiska läge i direkt anslutning till Nässjö Resecentrum, navet i regionens järnvägssystem där sex järnvägar inkl Södra Stambanan, strålar samman. Visionen är att bygga en modern trästad som möjliggör en hållbar livsstil genom smarta lösningar med digitaliseringens hjälp.
Området planeras för 500-600 bostäder och ca 50 000 m2 verksamhetslokaler och är utpekat i den av kommunfullmäktige beslutade stadkärnevisionen och den fördjupade översiktsplanen. Örnen i Nässjö AB är ytterst ansvarig för genomförandet och söker nu en projektledare som kan driva projektet framåt tillsammans med näringsliv, universitet/forskningsinstitut och civilsamhället.
Örnen i Nässjö AB är moderbolaget i kommunens bolagskoncern där bl a det kommunala bostadsbolaget Linden AB och Nässjö Affärsverk AB ingår. Projektledaren rapporterar direkt till VD för Örnen.


ARBETSUPPGIFTER
På styrelsens uppdrag ansvarar du för att leda det strategiska och operativa arbetet för att förverkliga en successiv utbyggnad av Västra Staden.
I din roll ingår att samordna intressentsamarbetet med privata exploatörer, leda förhandlingar och bygga broar mellan näringsliv, akademi och kommun.
Du ansvarar också för kontakt med statliga myndigheter och genomförande av statliga stödprogram för innovationer och hållbar stadsbyggnad.
Arbetet förutsätter nära samarbete med bolagen i koncernen, stiftelsen Träcentrum samt kommunala kompetenser inom planering, mark- och exploatering m fl.


KVALIFIKATIONER
Projektet ställer höga krav på god samverkan varför vi ställer stor vikt vid din samarbetsförmåga och din förmåga att bygga långsiktiga goda relationer med och mellan interna och externa aktörer. Du förväntas driva ett målinriktat arbete i dialog med kommunledningen och berörda förvaltningar/bolag. Din förmåga att definiera, sammanfatta och slutföra är mycket god liksom din kommunikativa förmåga. Ett krav är också att du är självgående, uthållig och lyhörd.

Du bör helst ha utbildning på universitets / högskolenivå. Du behöver ha en gedigen
projektledarerfarenhet, helst inom samhällsbyggnadsprojekt, och erfarenhet av processer inom en politiskt styrd organisation. Du har erfarenhet från arbete med Fastighetsutveckling / samhällsbyggande inom privat eller kommunal verksamhet.
Du ska gilla att förhandla, ha god erfarenhet av förhandlingsfrågor inom området och uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är viktigt att du har ett holistiskt synsätt och därmed ser helheten framför dig i alla pågående processen.

ÖVRIGT
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Intervjuer kommer ske löpande så välkommen in med din ansökan senast 22 december.

Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version