merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Doktorand i Autonomous System and Software Program

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.Arbetsuppgifter

Studenten kommer att delta i en grupp ledd av prof.

Benoit Baudry som undersöker automatisk syntes av olika varianter av programvarukomponenter. Det här arbetet syftar till att ständigt utveckla distribuerade program för att förhindra ”single points of failure”. Den vetenskapliga metoden i detta arbete är empiri och fallstudier, där vi utvärderar diversifieringstekniken på stora, verkliga mjukvarusystem. För mer information se: http://people.rennes.inria.fr/Benoit.Baudry/selected-publications/

Denna doktorsavhandling kommer att undersöka strategier och algoritmer för att automatiskt utveckla en uppsättning programklienter (som hittas vid användning av flera kopior av en applikationsstack i molnet) till en population av diversifierade programkomponenter. Diversifiering ska ske fortlöpande, genom att observera exekveringsvillkoren och genom automatiska omvandlingar på olika nivåer av programvaran.

Doktoranden förväntas publicera i de starkaste internationella konferenserna och tidskrifterna inom programvaruteknik. Arbetsspråket är engelska.

Wallenbergs program för självstyrande system och mjukvara (WASP) finansierar denna doktorandposition. WASP är Sveriges enskilt största forskningsprogram och utgör en plattform för akademisk forskning och utbildning, vilket främjar samverkan med Sveriges ledande teknikföretag. Se http://wasp-sweden.org/.

Kvalifikationer

En lämplig bakgrund för denna position kan vara en civilingenjör i datavetenskap.

En specialisering inom mjukvaruutveckling är ett plus. Internationell erfarenhet och språkkunskaper betraktas som fördelaktiga kvalifikationer. Expertis inom objektorienterad programmering och design uppskattas mycket.

Sökande måste vara starkt motiverade för doktorandstudier, ha förmåga att arbeta självständigt och utföra kritisk analys och också ha en god förmåga till samarbete och kommunikation.


Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version