merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Mekaniker på 32.Underrättelsebataljon

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du ingår i en reperationsgrupp tillhör Underhållsplutonen. Underhållsplutonen är bataljonens viktigaste resurs när det gäller sjukvård, reparationer och förnödenhetsförsörjning.

Reperationsgruppens huvuduppgift är att understödja förbandets enheter med reperationer och reservdelar. Arbetet som gruppen utför kan ske i såväl verkstadslokaler med ordnad reservdelsförsörjning, som under en gran på stridsfältet med improviserade lösningar. Reperationsgruppen förflyttar sig huvudsakligen i terränggående fordon. Uppgiften skall kunna lösas under alla årstider och i alla typer av terräng under dygnets alla timmar.

Du förväntas att delta i insatser i den omfattning som regering och riksdag beslutar om. Under den period då du inte är insatt bedrivs fortlöpande utbildning, träning och återhämtning.

Sambandsmekaniker
Sambandsmekanikern är framförallt utbildad för att kunna reparera de sambands- och ledningssystem som finns på bataljonen. Sambandsmekanikern kan även få till uppgift att vara förare på ett av gruppens fordon och då ansvarar sambandsmekanikern för framförandet av fordonet samt den dagliga tillsynen. Som mekaniker är det viktigt att vara självständig, metodisk, noggrann och kreativ när det gäller att hitta lösningar på problem.

Fordonsmekaniker
Fordonsmekanikern är farmförallt utbildad på samtliga fordon som förbandet framför. Fordonsmekanikern kan även få till uppgift att vara förare på ett av gruppens fordon och då ansvarar fordonsmekanikern för framförandet av fordonet samt den dagliga tillsynen. Som mekaniker är det viktigt att vara självständig, metodisk, noggrann och kreativ när det gäller att hitta lösningar på problem

Vapenmekaniker
Vapenmekanikern är framförallt utbildad för att reparera bataljonens olika vapensystem. Vapenmekanikern kan även få till uppgift att vara förare på ett av gruppens fordon och då ansvarar vapenmekanikern för framförandet av fordonet samt den dagliga tillsynen. Som mekaniker är det viktigt att vara självständig, metodisk, noggrann och kreativ när det gäller att hitta lösningar på problem.

Elektronikmekaniker
Elektronikmekaniker är framförallt utbildad på att felsöka och reparera olika typer av elverk, optronik, IS-materiel, men även tillbehör till många andra system som förbandet använder. Elektronikmekanikern kan även få till uppgift att vara förare på ett av gruppens fordon och då ansvarar elektronikmekanikern för framförandet av fordonet samt den dagliga tillsynen. Som mekaniker är det viktigt att vara självständig, metodisk, noggrann och kreativ när det gäller att hitta lösningar på problem.

Generella krav för anställning
Svenskt medborgarskap
Genomfört värnplikt eller grundläggande militär utbildning (GMU) med godkända betyg
God fysisk förmåga
Körkortbehörighet B

Meriterande kvalifikationer
Körkortsbehörighet BE, C, CE
Militärtförarbevis BE, C, CE
Behörighet att framföra hjullastare/truck Teknisk/Mekanisk utbildning på gymnasienivå
Tidigare militär erfarenhet som mekaniker inom samband, fordon och/eller vapen
Tidigare genomfört internationell insats

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Fj Olsson
Stf C Stab och trosspluton
320. Skvadron
32.Underrättelsebataljon
0505-45 10 00


Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version