merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Bygg- och miljökontoret i Överkalix kommun är en enhet med fyra medarbetare, varav två arbetar med miljö- och hälsoskyddsfrågor. Medarbetarna biträder Bygg- och miljönämnden i dess arbete, sköter information och utövar operativ tillsyn.

Du ges möjlighet att få en bred introduktion av våra erfarna medarbetare, som under en lång tid kommer stötta dig i arbetet och bidra med sin kompetens för att du ska utvecklas i din yrkesroll.

I tjänsten kommer du att utföra tillsyn och handläggning inom miljöbalkens och livsmedelslagens områden. Det förekommer även tillsyn enligt lagen om receptfria läkemedel och tobakslagen.

Övriga arbetsuppgifter inkluderar rapportskrivning, uppföljning och planering samt att ge information till företagare och allmänheten. I arbetet ingår även föredragning av ärenden inför bygg- och miljönämnden.


Du ska ha högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskydd eller motsvarande kvalifikationer.

I arbetet ingår frekventa kontakter med företagare och allmänhet, därför krävs det att du har ett bra bemötande och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Du har en förmåga att ta dig an komplex information och utföra myndighetsutövning på ett korrekt och professionellt sätt.

Du behöver ha god initiativförmåga, vilja att ta ansvar och vara resultatinriktad. Därutöver förutsätts du kunna strukturera ditt eget arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.
B-körkort för manuellt växlad personbil krävs.


Överkalix kommun ligger i hjärtat av Norrbotten, av många kallad Sveriges vackraste kommun. Här möts berg och dalar i ett unikt floddelta. I Överkalix bor cirka 3 400 invånare och området sträcker sig över en stor geografisk yta med varierad bebyggelse, landsbygd och fantastiska naturområden.

Vår uppgift är att erbjuda god service med hög kvalitet till invånarna och att verka för att Överkalix ska vara en attraktiv kommun att växa upp, utbildas, bo, arbeta och åldras i.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2019 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se