merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Vill du vara med och starta upp en arbetslivsinriktad verksamhet?

Som samordnare hos oss är du en central funktion i arbetet med våra deltagare och arbetar administrativt en viss del och resterande arbetstid i verksamheten, i nära samarbete med verksamhetschefen. Du är ansvarig för att utveckla, anpassa och leda aktiviteterna i verksamheten och du ska aktivt arbeta för att våra deltagare ges möjlighet till en meningsfull och individuellt utformad daglig sysselsättning. Det är därför viktigt att du är lösningsfokuserad och har ditt fokus på det som deltagarna kan och klarar av - det som inte fungerar brukar de ha hört tillräckligt många gånger ändå.

I din roll ingår bl.a.
• Samordning inom din arbetsgrupp, gentemot deltagare, handläggare, god man samt anhöriga.
• Schemaläggning och bemanning
• Uppföljningar av bl.a. beställningar och genomförandeplaner


Nu söker vi dig som är en nytänkande samordnare till vår arbetslivsinriktade verksamhet i Österåker!

Din utbildning ska vara relevant för arbete inom LSS och det är viktigt att du behärskar svenska i tal och skrift. Då dokumentation sker kontinuerligt kring varje deltagare ser vi att du har grundläggande datakunskaper. Du som söker bör vara lugn och tydlig samt ha god social kompetens för att kunna stärka våra deltagare i de sociala situationer som kan uppstå i gruppen. Det är ett krav att du har arbetat på en daglig verksamhet eller som arbetscoach. Du kommer även vid behov stödja vår boendestödverksamhet. Våra styrdokument är lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS), socialtjänstlagen (SoL) samt hälso- och sjukvårdslagen (HSL).

Den röda tråden i allt vi gör är att vi arbetar för att förverkliga deltagarens drömmar och att förbereda för livet på den öppna arbetsmarknaden. För att göra detta och skapa meningsfullhet för våra deltagare så arbetar alla med riktiga arbetsuppgifter, enskilt eller i grupp, i våra egna lokaler eller ute på en extern praktikplats. Dessa arbetsuppgifter varvas dessutom med olika utflykter och studiebesök. Allt utifrån deltagarnas egna önskemål. Allt vi gör inom vår verksamhet handlar därför om förberedelser för arbetsmarknaden, oavsett om man vill dit idag eller om 20 år. Det gäller allt från fikastunden tillsammans på morgonen, att vi har månadsmöten tillsammans, äter lunch ihop, utför arbetsuppgifter i grupp eller åker på aktiviteter tillsammans.

Målsättningen för oss är att erbjuda en arbetslivsinriktad daglig verksamhet för personkrets 1 som, utifrån deltagarens förmågor och önskemål, lyfter självkänslan och ökar självförtroendet. Vi tror på en verksamhet som genomsyras av att den enskilde, utifrån sina egna förutsättningar, får vara med från ax till limpa. Detta oavsett om det handlar om att hitta en individuellt utformad praktik på en extern praktikplats eller att få vara med och påverka verksamheten och aktiviteterna i våra lokaler.

Funkisgruppen AB är ett företag inom TransportIT Group AB. Vi erbjuder förutom daglig verksamhet för personkrets 1, även boendestöd, ledsagar- och avlösarservice enligt SoL och LSS samt även personlig assistans i hela landet. Vi strävar efter att skapa en ny dimension i vardagen för personer med funktionsnedsättning genom att vi fokuserar på de mjuka mervärdena - vi löser livspusslet!

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se