merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Ekonomichef

Då vår Ekonomichef går hem på föräldraledighet i början av februari 2018 så söker vi en ersättare för henne fram till 2019-03-31.

Tjänsten har en underställd redovisningsassistent på Siten och rapporterar till vår Finance Director i England. Tjänsten jobbar också nära Siten och Site Chefen i Matfors och ingår i Sitens ledningsgrupp. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning.
Som en i koncernens finansteam med kollegor på Siterna i Södertälje och Keele kommer den som får jobbet att ha möjlighet att utveckla sin ekonomistyrningsförmåga i en multinationell och dynamisk företagsmiljö.
I tjänsten säkerställer du korrekt rapportering till Siteledning och styrelse enligt regelverk och interna policy, stödjer ledningsgruppen i utvecklingen av siten genom relevant ekonomisk rapportering.

Dina arbetsuppgifter:

• Bokslut, månadsrapporter inkl prognoser (undersöka variationer)
• Ekonomisk statistik
• Ta fram rapporter och analysera data inom ekonomiområdet
• Utveckling av ekonomiadministriva processer och intern kontroll
• Årsbokslut, revision och revisionsfiler, rapportering av skatt och skatteberäkningar etc
• Sammanställa budget och prognoser
• Ansvara för intäktsrapporteringsprocessen
• Treasury Management med veckovis analys av kassaflöden
• Ansvar för årsrapport, årsrapportering och andra lagstadgade rapporter
• Regelbunden kontakt med Group Finance Director
• Andra uppgifter och ad-hoc rapportering inom området vid behov


Vi söker dig som har kandidatexamen eller motsvarande kvalifikation inom ekonomi och redovisning. Vi ser gärna att du har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom området gärna från tillverkningsindustri eller projektredovisningsindustri. Vi söker någon som har erfarenhet av att kommunicera ekonomiska resultat utgående från mottagaren. Koncernspråk är engelska vilket du behärskar väl. Du är van att arbeta i en omväxlande/komplex miljö och att hantera perioder med hög arbetsbelastning. Du har god kännedom av svensk GAAP. Vi söker en van användare av IT applikationer, speciellt Excel.

Personliga egenskaper:
Proaktiv
Resultatorienterad,
God självkännedom
Tydlig, beslutsmässig och drivande
Förmåga att vara coachande eller ordergivande ledare beroende på situation
Analytisk och strukturerad med förmåga att prioritera och lösa problem
Positiv och flexibel med förmåga att se möjligheter
God kommunikationsförmåga i tal och skrift, både på svenska och engelska
Positivt och stödjande förhållningssätt i samarbete med kunder och medarbetare


Cobra Biologics Matfors (CBM) ingår i Cobra Biologicskoncernen med huvudkontor i Keele, England, och tillverkningsenheter i Matfors, Södertälje och Keele. Cobra Biologics är utvecklar processer och tillverkar på uppdrag av sina kunder som finns över hela Världen. Matforsenheten består av två produktionsanläggningar för bioteknisk tillverkning respektive aseptisk beredning/fyllning av olika typer av produkter. Verksamheten är styrd av läkemedelsindustrins kvalitetsstandard GMP (Good Manufacturing Practice) där kvalitet och spårbarhet är viktiga komponenter. Cobra Biologics i Matfors har tillstånd att tillverka läkemedel och prövningsläkemedel och tillverkar produkter på uppdrag. Cobra satsar på att utveckla sitt erbjudande inom utveckling och tillverkning av DNA och Matfors är en del av den satsningen

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version