merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Pressansvarig

Vi söker en senior pressansvarig för vår externa kommunikation med fokus på internationell marknad. I den rollen ansvarar du för alla våra relationer med media, proaktivt och reaktivt, från strategi och prioritering till praktiskt genomförande samt analys och uppföljning.


Du kommer att:

• Ansvara för den övergripande medieplanen
• Utveckla strategier och budskap för ett långsiktigt arbete mot media
• Ta fram ett sätt att mäta ROI på våra PR-insatser
• Ge rådgivning och stöd till projektledare och andra chefer
• Agera beställare gentemot PR-byråer
• Initiera, driva och följa upp PR-kampanjer på våra prioriterade internationella marknader
• Agera presskontakt mot svenska och internationella media
• Formulera pressreleaser riktade mot svenska och internationella media
• Löpande ta fram rapporter kring våra medieaktiviteter


För att lyckas i rollen tror vi att du behöver ha lång erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete, gärna fokus på medierelationer och externkommunikation inom resor och livsstil. Du har erfarenhet av strategisk planering av PR-insaster och kanaler kopplat till en operativ handlingsplan, genomförande och drift.Flytande engelska och svenska är ett krav, tyska och franska är meriterande, liksom erfarenhet av utomnordiskt PR-arbete.

Vi ser att du har god kunskap om hur det internationella medielandskapet fungerar.
Det är meriterande om du har kunskap om, och erfarenhet av att arbeta mot målgruppen ”Den Globala resenären” och ”Det globala företaget” samt destinationens utbud av internationellt gångbara upplevelser och produkter och dessutom kunskapen att kunna matcha dessa.

Du kommer att ha budgetansvar inom ditt uppdrag

Du arbetar i vårt marknadsteam. Tillsammans planerar ni och genomför gemensamma PR- och marknadsföringsaktiviteter i samråd med våra 12 destinationer runt om i regionen samt med andra partners till destinationen.


Regionens besöksnäring står inför fantastiska utvecklingsmöjligheter. Destinationen Swedish Lapland, har med sin subarktiska natur och kultur, en världsunik position, att synliggöra och nyttja för utveckling av befintliga och nya företag och nya jobb. Denna resa gör vi tillsammans med exportsatsande SMF (små och medelstora företag), lokala destinationsorganisationer, kommuner och regionala finansiärer där den regionala organisationen Swedish Lapland Visitors Board (SLVB) står för processledning, koordinering och samordning för olika regionala utvecklingsprojekt.
Delar av vår verksamhet är finansierad via Region Norrbotten samt Region Västerbotten och delar via projektmedel såsom EUs strukturfonder och Interreg.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version