merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Semestervikarierande bergarbetare sökes till Kiruna och Svappavaara

Semestervikarierande bergarbetare sökes till Malmberget

Om företaget / verksamheten
LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte drygt 23 miljarder kronor 2017 och har cirka 4 100 anställda i 13 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om tjänsten
Bergarbetare är ett samlat begrepp för medarbetare som arbetar närmast berget i Malmbergets underjordsgruva. Nu söker vi semestervikarier som vill arbeta som bergarbetare. Hos varje arbetsplats får du som semestervikarie en gedigen utbildning eller introduktion för att du på bästa möjliga sätt ska få lära dig maskinerna och arbetsuppgifterna. Tillsättning kommer ske löpande eftersom utbildningstiden varierar hos de olika arbetsplatserna. Om du är nyfiken och vill veta mer om LKAB:s gruvbrytning kan du läsa om det här: https://www.lkab.com/sv/om-lkab/fran-gruva-till-hamn/bryta/vara-underjordsgruvor/ och här: https://www.lkab.com/sv/om-lkab/fran-gruva-till-hamn/bryta/vara-dagbrottsgruvor/
OBSERVERA! Det kommer att annonseras fler tjänster för semestervikariat på LKAB, bland annat elektriker, mekaniker, driftsoperatörer med mera inom snar framtid.
. Laddning Laddningens främsta arbetsuppgift är att ladda och skjuta sprängmedelssalvor i borrhålen som rasborrningen och ortdrivningen har skapat. Som vikarie genomför du arbetet på tillredningsladdningen eller rasladdningen tillsammans med en erfaren kollega. Tillredningsladdning är en del i salvcykeln för att driva ort och rasladdning en del i losstagning av rasberget.
. Sprängämnesförråd Arbetet i sprängämnesförrådet består i inventering och hantering av förrådsartiklar. Du kommer serva personalen på laddningen med de sprängmedel som de är i behov av.
. Tillredning Tillredningen ansvarar för att borra och säkra berget under jord. Tillredningens främsta uppgift är att driva tunnlar men också besikta och säkra berget innan Bergförstärkningen tar över. På Tillredningen kan arbetet innebära att du antingen arbetar med borrning eller maskinskrotning. Som bergarbetare på Tillredning ska du också hantera enklare reparationer och felsökning av maskinen du framför.
. Bergförstärkning Bergförstärkningens uppgift är att förstärka berget genom bultning och nätning. Detta är ett viktigt moment för att göra arbetsmiljön säkrare underjord. Som bergarbetare på Bergförstärkningen kommer du arbeta i maskin ute i våra produktionsområden
. Styrcentralen Som flödesoperatör till gruvans Styrcentral arbetar du med övervakning, styrning och korrigering av flödesprocessen från gruva till verk. I arbetsuppgifterna ingår även fältarbete och mindre reparationer.

Dina kvalifikationer
Du ska ha fyllt 18 år och du har, eller har påbörjat en gymnasieutbildning - gärna med fordons eller industriteknisk inriktning. Du har körkort med lägst B-behörighet. Har du arbetslivserfarenhet från någon verksamhet som liknar vår samt maskinvana är det meriterande. För att du ska passa i rollen som bergarbetare ska du vara driven, självgående och lockas av fysiskt arbete. Oavsett om du ska arbeta i grupp eller självständigt ska du ha en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot nya tankar, idéer och synsätt. Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning på våra arbetsplatser.

Vi erbjuder
Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda friskvård på olika träningsanläggningar, bokning av LKAB:s fritidsstugor samt andra typer av förmåner.

Övrig information
Har du några frågor gällande rekryteringen eller tjänsten, vänligen kontakta: rekrytering@lkab.com

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se